Frumoasa adormita, despre care cu totii am auzit in povesti, exista de fapt si in realitate si nu se considera deloc o norocoasa.
Poppy Shingleton din Marea Britanie pierde zile de nastere, zile de Craciun sau sarbatori din cauza afectiunii pe care o are.
Femeia de 24 de ani are o boala rara care o face sa adoarma brusc, iar aceasta stare poate dura pana la o saptamana, scrie dailymail.co.uk.

Poppy este doar unul dintre cei 1.000 de pacienti din lume care sufera de sindromul Kleine-Levin, sau sindromul Frumoasei Adormite.

"Am dormit atunci cand am implinit 18 ani. Am dormit de Craciun si nu m-am trezit decat dupa Anul Nou. Acest lucru este demoralizant si ma scoate din viata sociala. Prietenii mei pot vorbi despre un eveniment cateva saptamani, dar eu il ratez", spune femeia.

Poppy studiaza la Universitatea Southhampton pentru a fi aproape de parintii ei, care o iau din locul in care adoarme si o duc acasa.

"A trebuit sa renunt in al doilea an de facultate. Lipsisem atat de mult incat am ramas in urma si nu am luat note de trecere", spune Poppy.

Boala a aparut atunci cand Poppy avea 18 ani, insa medicii nu au diagnosticat-o corect de la inceput. S-a crezut chiar ca este depreseiva si are oboseala cronica, insa atunci cand cativa prieteni au vazut un documentar despre sindrom si-au dat seama de ce sufera de fapt Poppy, scrie MEDIAFAX.

Expertii nu stiu care sunt cauzele bolii si nu au gasit un leac, insa afectiunea poate fi controlata printr-o combinatie de medicamente pentru ca pacientul sa stea treaz si somnifere pentru ca acesta sa aiba un somn mai bun. Majoritatea oamenilor se vindeca atunci cand ajung la maturitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.