Dumitru Ioga, in varsta de 20 de ani, poate fi vazut mergand pe strada, zambind, ca un om oarecare. Diferenta este ca poarta pe umar o geanta in care se afla chiar viata" lui.

Galateanul Dumitru Iorga, acum in varsta de 20 de ani, a fost diagnosticat la 16 ani cu o boala extrem de grava a cordului, moment in care a inceput o lupta disperata pentru supravietuire. Dupa zeci de analize si spitalizari in tara, i s-a recomandat tratamentul in strainatate, mai exact implant cord artificial urmat de transplant de cord - plaman.

Acesta a fost operat in Hanovra, costurile solicitate de o clinica germana ridicandu-se la 200.000 de euro. Dupa interventia chirurgicala care s-a finalizat cu succes, pe data de 19 aprilie, Dumitru Iorga a devenit singurul roman care traieste cu ajutorul unei inimi artificiale. Astfel, viata lui depinde 100% de o pompa cardiaca (in termeni medicali), adica de o inima artficiala si de un minicomputer cu baterii, pe care il poarta in permanenta cu el si care controleaza si indica parametrii de functionare ai pompei cardiace.

  • Toti specialistii i-au dat sanse zero de supravietuire

Daca in urma cu aproximativ doua luni nu putea sa faca cativa pasi, in prezent, tanarul merge singur pe strada, chiar poate sa alerge cativa metri. Acesta spune ca nu ii mai este teama ca ar putea muri din cauza efortului fizic.

„Ma simt foarte bine. Sunt foarte bucuros pentru ca traiesc si ca am primit aceasta inima salvatoare. Multumesc tuturor doctorilor si celor care m-au ajutat sa pot trece peste acest moment. Inainte nu puteam merge absolut deloc. Oboseam si simteam dureri in piept imediat dupa ce ma ridicam. Stateam numai in scaun cu rotile, dar ma impingea altcineva. Eu nu puteam sa-l urnesc. Acum pot sa si alerg !"
, spune cu zambetul pe buze Dumitru Iorga.

Cea mai mare dorinta a lui Dumitru Iorga este aceea de a urma cursurile unei facultati. „Imi doresc sa continui studiile. Am terminat liceul cu mari greutati din cauza bolii, dar acum vreau sa merg mai departe. Vreau sa fac Informatica", a marturisit tanarul cu inima artificiala.

Citeste si:
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă un ten fără riduri....
Cum reușește Ilinca Vandici...

fla mai multe despre acest caz in Adevarul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.