In timp ce pentru astronomie planetele reprezinta corpuri ceresti, astrologia le ofera o conotatie mitica si plina de mister, inzestrandu-le cu capacitatea de a ne guverna viata.

Prin studiul astrologic al planetelor putem intelege si invata ce asteptari trebuie sa avem de la propria persoana si de la cei din jur, fiecare dintre ele avand, la un anumit nivel din viata fiecaruia, o influenta demna de luat in considerare.

Intre planete si zodii exista o corespondenta primara unde fiecare corp ceresc influenteaza direct unul sau mai multe semne din zodiac.

  • JUPITER (Sagetator)

Influenta pozitiva a lui Jupiter se manifesta prin trasaturi precum sinceritatea, generozitatea si simtul justitiei. Nativul va fi de asemenea caritabil si va avea mult noroc in viata, bogatie si glorie, precum si o ascensiune rapida in ierarhia sociala.

Influenta negativa ii poate face pe supusii lui Jupiter vicleni, fatarnici sau viciosi. Vor deveni sclavi ai placerilor, ruinandu-si sanatatea sau ajungand la obezitate.

  • LUNA (Rac)

Luna isi face simtita prezenta prin schimbarea starii sufletesti a supusului in functie de fazele ei. Acesta este sensibil, iritabil, susceptibil, traverseaza lungi perioade de reverie si de contemplare. Se manifesta deci ca un “lunatic”. In ceea ce priveste defectele, in masura in care le are, este mincinos, egoist, lenes, deosebit de irascibil si e posibil sa cada in patima betiei. Luna actioneaza asupra factorilor de fertilitate si regleaza dinamica comportamentului nativului.

  • MARTE (Berbec, Scorpion)

Planeta denumita dupa zeul razboiului la romani confera energie, virilitate, spirit ofensiv si rezistenta, calitati care vor transpare in comportamentul uman prin adoptarea unor decizii temerare, prin gesturi si miscari rapide, voluntarism. Aceste trasaturi vor putea fi utilizate pozitiv, in folosul semenilor, sau se vor transforma in defecte, in cazul unei conjuncturi astrologice nefavorabile. Dintre “pacate” pot fi mentionate mania necontrolata, distructivitatea, carierismul.

  • MERCUR (Gemeni, Fecioara)

Aceasta planeta aduce in prim plan caracteristici precum indrazneala, spiritul de initiativa, simtul practic. Cei aflati sub stapanirea lui Mercur vor fi excelenti negustori, diplomati, avocati, medici ori aventurieri. Favorizeaza ocupatiile intelectuale si deci activitatea in domenii ca filosofia, arta, stiinta. Sunt de regula foarte muncitori, plini de idei si de idealuri generoase. In variantele negative, mercurienii ajung escroci, falsificatori, avari, ipocriti.
Citeste si:
NASA: Prima lansare din programul care va readuce oameni pe Lună
Cea mai mare rachetă a NASA...

Citeste mai multe despre influenta astrologica a celor 10 planete asupra nativilor din fiecare zodie pe garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.