Imaginea reda densitatea locuitorilor in anumite zone ale globului, iar Egiptul pare a fi locul care nu doarme niciodata.

Populatia Egiptului pare a fi concentrata aproape complet de-a lungul Vaii Nilului, care reprezinta doar o mica parte a suprafetei tarii, scrie NASA.

Vazute de pe Statia Spatiala Internationala, Raul Nil si delta sa seamana cu o floare cu tija lunga care straluceste pe timpul noptii, iar zona metropolitana a capitalei Cairo apare ca un punct stralucitor la baza florii.

Banda subtire de culoare galbena care apare in partea de sus a imaginii reprezinta o emisie de lumina rezultata din interactiunea atomilor si moleculelor din atmosfera cu radiatiile solare, la o altitudine de aproximativ 100 de kilometri, scrie MEDIAFAX.

Fotografia din spatiu a Egiptului a fost facuta pe 28 octombrie 2010. Egiptul are o populatie de aproximativ 78,5 milioane de persoane, majoritatea acestora fiind concentrata de-a lungul Nilului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.