Oamenii de stiinta au descoperit ca o singura proteina din creier poate cauza aparitia autismului, aceasta intrerupand comunicarea eficienta dintre neuroni.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Duke din Carolina de Nord a reusit sa creeze in laborator soareci autisti, intervenind asupra genei Shank3, situata la nivelul sinapselor, care controleaza productia acestei proteine, relateaza BBC.

Soarecii cu aceasta mutatie au inceput sa aiba probleme sociale si un comportament repetitiv, ambele simptome ale autismului.

In timp ce sute de gene aflate in legatura cu aceasta afectiune au fost descoperite, combinatia exacta a genelor si factorilor de mediu ce duc la aparitia autismului este inca neclara insa descoperirea celor de Universitatea Duke ar putea duce la primul tratament eficient in cazul acestei boli.


O serie de medicamente au fost testate, pentru prima oara pentru a se descoperi daca substantele continute de aceste pot ajunge in creier si pot remedia dificultatile sociale asociate autismului si altor dificultati de asimilare a cunostintelor.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.