Un indonezian a afirmat joi ca este supravietuitorul a doua valuri seismice, cel care a devastat provincia indoneziana Aceh in 2004 si al doilea vineri, in Sendai, care a urmat cutremurului cu magnitudinea 9 produs in Japonia, transmite AFP.

Zahrul Fuadi, in varsta de 39 de ani, doctorand in inginerie, asista la un seminar in campusul Sendai, oras situat pe coasta de nord-est a Japoniei, devastata de un val de zece metri inaltime. Cu sapte ani inainte, el a trebuit sa fuga din fata valului seismic care a a afectat provincia Aceh, transmite AFP .

  • "Sunt supravietuitorul a doua dezastre colosale. Sunt foarte recunoscator, putini oameni au trait asa ceva si au supravietuit", a declarat Fuadi, citat de MEDIAFAX.

"De fapt, mi-e mai frica de tsunami decat de cutremure. Am fugit pentru a scapa de tsunami la Aceh si mi-am spus ca e sfarsitul lumii", a spus el.

Casa sa din orasul Simpang Mesra a fost distrusa de valul seismic din 2004, care a avut magnitudinea de 9,1 si s-a soldat cu cel putin 168.000 de morti in Indonezia si peste 220.000 de morti in regiune.

Fuadi este profesor la universitatea Syah Kuala din Aceh si plecase la Sendai pentru a se instala acolo, dupa ce primise o bursa de studiu.

El a supravietuit valului seismic care a distrus orasul, campusul unde studia fiind situat la 20 de kilometri de coasta. "Intentionez sa ma intorc la Sendai, pentru ca mai am de lucru acolo, dar mi-e teama in prezent de radiatiile nucleare", a adaugat el.

Citeste si: E pregatita Romania in cazul unor evenimente similare celor din Japonia?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.