Un chirurg estetician din Brazilia a dezvaluit ca l-a operat pe liderul libian Muammar Gaddafi pentru a-l intineri, in urma cu 16 ani, in buncarul sau din Tripoli. Intr-un interviu acordat saptamanalului brazilian Epoca, Liacyr Ribeiro, in varsta de 70 de ani, care lucreaza in doua clinici din Rio de Janeiro, marturiseste ca Gaddafi "a cerut o operatie care sa nu poata fi sesizata".

"Voiam sa las fata lui Kadhafi neteda in 1995", afirma chirurgul, care l-a operat si pe premierul italian Silvio Berlusconi, potrivit blogurilor italienesti.

Colonelul "a declarat ca este la putere de multi ani si ca nu vrea ca tinerii sa il vada ca pe un batran", a explicat Ribeiro.

"Desi binecrescut si inteligent, Gaddafi mi s-a parut introvertit, timid si rece", a continuat chirurgul care, dupa ce a pastrat secretul cu privire la acest episod, a decis sa il dezvaluie "pentru a contribui la intelegerea acestui personaj al istoriei in jurul caruia exista multe speculatii si putine informatii", scrie MEDIAFAX.

Ribeiro a precizat ca a fost contactat in 1994 de ministrul libian al Sanatatii din perioada respectiva, Mohamed Zaid, in timp ce participa la un congres al chirurgilor plasticieni la Tripoli.

La sfarsitul conferintei sale privind operatiile mamare, specialitatea sa, Zaid i-a spus ca voia sa ii prezinte o persoana foarte draga. Chirurgul a crezut ca este vorba despre sotia acestuia, pentru a o opera.

"Il veti examina pe liderul nostru", i-a spus ministrul cand au ajuns in buncarul colonelului Khadafi.

Ribeiro a revenit in 1995 pentru a-l opera pe liderul libian impreuna cu colegul sau Fabio Nacach, specialist in implant de par.

Chirurgii au extras grasime din abdomenul colonelului si i-au injectat-o in ridurile de pe pometi. Aspectul pleoapelor a fost ameliorat si o cicatrice pe partea dreapta a fruntii a fost stearsa.

Fostul presedinte al Societatii braziliene de chirurgie plastica si fost elev al lui Ivo Pitanguy, considerat parintele chirurgiei plastice estetice, Ribeiro afirma ca nu i-a cerut bani lui Kadhafi, dar a primit de la acesta un plic plin cu dolari si franci francezi.

Citeste si:
La ce vârstă și-a făcut Nicole Cherry prima operație estetică:...
La ce vârstă și-a făcut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.