Prin parteneriatul pe care tocmai l-a semnat cu "Samaritans", un grup de ajutor pentru sinucigasi din Marea Britanie, Facebook spera sa ajunga sa salveze vietile "prietenilor" care-si posteaza ultimul strigat de ajutor in retea.

"Bunii samariteni" vor lua imediat legatura cu cel disperat numai la cererea unui cunoscut de-al lui, Facebook neezitand sa-i puna toata datele acestuia imediat la dispozitie., potrivit Time.com.

De fapt, dupa ce alerta va fi data de cineva din lista de prieteni a celui care anunta ca vrea sa termine cu viata, Facebook va decide daca va anunta autoritatile sau ii va pune pe "bunii samariteni" sa ia legatura cu el.

Utilizatorii americani si canadieni care vor atrage atentia asupra posturilor ingrijoratoare ale unor cunoscuti din lista de prieteni sunt incurajati sa sune ei insisi la National Suicide Prevention Lifeline sau daca nu, Facebook o va face in locul lor.

theatlanticwire.com s-a declarat ingrijorat de initiativa Facebook de a-si supraveghea astfel utilizatorii prin intermediul celor din lista de prieteni, scriind ca poate duce la un Big Brother virtual global, si totusi, desi punctul lor de vedere e unul valid, e mai important sa salvezi vietile celor care isi anunta neputinta de a mai face fata vietii pe Facebook si asta merita tot ajutorul din lume.


O femeie de 42 de ani din Marea Britanie a postat un mesaj de adio pe Facebook, insa niciunul dintre cei 1082 de prieteni virtuali nu a intervenit. Simone Back, in varsta de 42 de ani, si-a anuntat prietenii de pe Facebook ca se va sinucide postand un mesaj cutremurator chiar in ziua de Craciun, insa nimeni nu a intervenit. Ba mai mult, multi dintre presupusii prieteni au inceput sa ii trimita inapoi mesaje rautacioase si de batjocura.

“Mi-am luat toate pastilele, am sa mor in curand, adio la toata lumea”, a scris Simone pe Facebook in ziua de 25 Decembrie. In replica la acest mesaj, multi prieteni virtuali i-au scris inapoi ca este o mincinoasa si ca e alegerea ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.