Care este cea mai buna dieta? Potrivit trend-urilor contemporane, ar trebui alegi intre dieta mediteraneeana, fara carbohidrati sau cea montignac. Acum vei afla despre dieta "omului pesterii"!

  • Fara paine, lapte si legume pentru cea mai mare parte a evolutiei

Asadar, pentru doua milioane de ani, stramosii nostri au cinat cu fructe, vanat, alune si seminte (fara legume). Nu existau uleiuri, produse lactate sau panificate pe baza de seminte si faina. Aceasta dieta ar putea fi cea mai buna, din moment ce organismul nostru s-a obisnuit sa scoata ce e mai bun din acele alimente. 10.000 de ani este o perioada destul de scurta pentru ca organismul sa se poata adapta acestor modificari dramatice in alimentatie.

  • Dieta Paleolitica imbunatateste metabolismul

Universitatea din California a conceput un studiu pentru a determina efectele dietei paleolitice asupra fiziologiei, in comparatie cu dieta moderna. Din cauza cerintelor crescute, doar noua persoane perfect sanatoase au reusit sa duca pana la capat perioada de 17 zile de studiu, dintre care ultimele 10 zile au fost exclusiv bazate pe paleo-dieta. In aceasta perioada, nivelul colesterolului a scazut cu 16%, trigliceridele cu 35 de procente si s-a observat o scadere a tensiunii sangvine. Totodata, nu s-au semnalat scaderi in greutate sau schimbari in paternurile de exercitii fizice, singurele modificari metabolice fiind cele datorate schimbarii de dieta.

Citeste integral beneficiile dietei preistorice pe pauzadenutritie.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.