La varsta de trei ani, majoritatea copiilor vor sa fie astronauti sau printese, insa, potrivit unor studii, exista si copii care sunt deja destinati sa fie criminali.
Dovezi cutremuratoare au iesit la iveala, aratand ca samanta psihologica determinanta a unei vieti criminale, poate fi observata inca din copilaria timpurie. Anormalitati in anumite parti ale creierului, care se ocupa de determinarea emotiilor, a vinovatiei si a fricii sunt mult mai comune in randul criminalilor, decat in radul oamenilor care se supun legilor societatii.

Inca este neclar daca aceste anormalitati sunt determinate genetic sau de buna-crestere, sau chiar de amandoua, insa ele pot fi depistate de la o varsta foarte frageda, spun oamenii de stiinta, transmite Daily Mail.

Daca aceste probleme sunt depistate din timp, printr-un control special neurologic, riscul ca acel copil sa aleaga o viata a crimei se diminueaza dramatic, iar “comportamentul anormal” poate fi tratat.

Profesorul Adrian Raine, de la Institutul de Criminalistica din Pennsylvania, sustine ca astfel de scanari neurologice se pot face la cerere, insa ramane la alegerea parintilor. Tata a doi copii, Adrian Raine a declarat ca el ar fi de accord cu aceasta scanare.

Daca mi-ai spune ca unul dintre fii mei are 80% sanse sa fie un psihopat, dar ca ar putea fi tratat, l-as trata. Dar este o decizie individuala, nu luata de oamenii de stiinta”, a declarat Raine.

Profesorul Raine a facut un studiu amanuntit pe tomografiile unor detinuti si a descoperit doua feluri de anormalitati la criminali:

  • Cei care ucid in mod spontan – acestia nu au un cortexul prefrontal bine dezvoltat, acesta ajutand la suprimarea instinctelor irationale.
  • Cei care ucid fara remuscari – acestia nu au amigdala cerebrala dezvoltata, amigdala cerebrala fiind o grupare de neuroni localizata in lobul temporal medial, responsabila pentru procesarea emotiilor.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.