Saptamana aceasta, autoritatile britanice vor inainta un proiect legislativ care va schimba ora de vara pentru Marea Britanie in linie cu tarile din Europa centrala si de vest.

Proiectul presupune ca Marea Britanie sa schimbe ora de vara la GMT+1, ceea ce ar insemna mai multa lumina in timpul serii.

Campania "Lighter Later", initiata de o campanie care vizeaza schimbarea climatica, sustineca masura ar reduce emisiile de dioxid de carbon cu 500.000 de tone pe an, scrie independent.co.uk.

De asemenea, acest proiect ar spori si numarul de turisti care ar sosi in Marea Britanie, mai ales ca Jocurile Olimpice din 2012 vor avea loc la Londra. [Programul Jocurilor Olimpice de Vara Londra 2012]

Potrivit news.uk.msn.com/uk, schimbarea nu este vazuta cu ochi buni de catre toata lumea. Criticii sustin ca mai multa lumina seara ar insemna dimineti mai intunecate, ceea ce ar putea spori numarul de accidente rutiere si ar reprezenta un pericol pentru copiii care se duc la scoala dimineata.

Ora Greenwich (Greenwich Mean Time - GMT) este timpul meridian, care trece prin asezarea veche a observatorului Greenwich situat in apropierea capitalei britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.