Cea de-a XXVII-a editie a Jocurilor din era moderna va fi deschisa in acest an cu un meci de fotbal feminin, pe 25 iulie.

"Proba masculina de 100 metri este un eveniment destul de important, am programat-o in seara zilei de 5 august. Am putea avea un frumos duel intre Tyson Gay si Usain Bolt", a explicat lordul Sebastian Coe, presedintele Comitetului de Organizare, citeaza MEDIAFAX.

Ziua finalei de 100 de metri va fi una din cele trei in care biletele de intrare vor ajunge la 725 de lire sterline. Celelalte doua zile sunt 10 august, finala de stafeta 4x400 metri masculin, si 11 august, ultima zi a probelor de atletism si finala de 4x100 metri.

Fotbalul feminin
va avea onoarea de a deschide competitia olimpica pe Millennium Stadium din Cardiff, la 25 iulie, ora 15.00 GMT, cu doua zile inainte de ceremonia de deschidere, in timp ce americanul Michael Phelps, multiplu campion olimpic de natatie, l-ar putea intalni pe australianul Ian Thorpe, medaliat cu aur la Atena, in finala la 200 metri liber, la 30 iulie.

Pe terenurile de la Wimbledon, titlul la simplu feminin, detinut de rusoaica Elena Dementieva, va fi atribuit la 4 august, urmat, 24 de ore mai tarziu, de cel la simplu masculin, unde Rafael Nadal, numarul 1 mondial, ar putea castiga un nou titlu pentru Spania.
Argentina lui Lionel Messi, castigatoare in fata Nigeriei la Beijing in 2008, va avea poate ocazia de a-si pastra medalia de aur la 11 august, in templul fotbalului, Wembley.

  • 26 de sporturi olimpice

In total, vor fi 26 de sporturi olimpice, primele medalii urmand sa fie decernate pe 28 iulie, la haltere feminin, tir masculin si feminin, precum si la ciclism pe sosea. In cursul serii de 28 iulie vor fi atribuite primele titluri la natatie, cu 400 de metri liber si 400 de metri mixt masculin, 400 de metri mixt si 4x100 metri liber feminin.

La box
, finalele turneului masculin vor avea loc la 11 si 12 august, in timp ce ale turneului feminin, o premiera la JO, se vor disputa in 9 august. Finalele la ciclism pe pista sunt prevazute la 2,6 si 7 august, in timp ce hipismul este programat in 31 iulie.
Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Titlurile olimpice la baschet vor fi decernate in 11 (feminin) si 12 august (masculin).
Ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Londra va avea loc in 27 iulie, iar ceremonia de inchidere in 12 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.