China intentioneaza sa construiasca o alternativa pe uscat a Canalului Panama, o linie de cale ferata ce ar lega coasta Pacifica de cea Atlantica, ale Columbiei.

Calea ferata s-ar intinde pe o distanta de 220 kilometri, va porni de pe coasta Pacificului si se va incheia pe coasta Atlanticului, aproape de orasul Cartagena, unde se vor concentra importurile din China inainte de a fi distribuite in America, potrivit Financial Times.

"Aceasta este o oferta reala si promitatoare", a declarat presedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, precizand ca Asia devine noul motor al economiei mondiale.

In prezent, Bogota intampina dificultati in ceea ce priveste comertul, ca urmare a faptului ca Washington nu a ratificat acordul bilateral privind comertul liber, incheiat in urma cu patru ani. Autoritatiile spera ca aceasta problema sa fie rezolvata prin implementarea proiectului.


Totodata, traseul din Columbia face parte dintr-o serie de initiative ale chinezilor privind dezvoltarea legaturilor de transport cu Asia. Acest proiect este ultimul exemplu potrivit caruia China continua sa se dezvolte in mod "agresiv". Drept dovada in acest sens stau si imprumuturile Chinei oferite tarilelor aflate in dezvoltare, din ultimii doi ani, mai multe chiar si decat cele acordate de Banca Mondiala.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.