Politia a descoperit cel mai mare laborator de cocaina din Europa in apropiere de Madrid.

Politia spaniola a in apropiere de Madrid "cel mai sofisticat laborator de cocaina din Europa", in cadrul unei operatiuni care a dus la arestarea a 25 de persoane si confiscarea a 300 de kilograme de droguri, relateaza AFP.

Operatiunea este rezultatul unei anchete desfasurate de doi ani, care a permis descoperirea laboratorului "chiar inainte ca acesta sa isi inceapa activitatea". In urma ancheteio au fost conficate peste 33 de tone de produse chimice folosite pentru transformarea cocainei, citeaza MEDIAFAX.

Politistii au confiscat, de asemenea, doua milioane de euro, arme, 18 vehicule de lux, 470 de telefoane mobile, precum si bunuri si active financiare cu o valoare totala estimata la 50 de milioane de euro.

Organizatia activa in Madrid sintroducea drogurile in Spania dupa care se ocupa de tratarea si canzarea acestora, dar si de spalarea de bani rezultati in urma traficului.

Spania este principala poarta de intrare in Europa a cocainei produse in America de Sud. Drogurile sunt transferate adeseori in cantitati mari pe vapoare, dar si in avioane, in timp ce traficantii cauta metode cat mai ingenioase de introducere in tara
.

Citeste si: Doi romani au adus in tara 5 tone de cocaina


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.