Romanii faceau parte dintr-o retea de traficanti condusa de capii mondiali ai drogurilor din Columbia, asigurand preluarea drogurilor de mare risc din America de Sud.

Doi romani au fost retinuti de procurorii DIICOT pentru presupusa lor apartenenta la o grupare de trafic international de droguri condusa de un columbian, fiind arestati, vineri seara, pentru 29 de zile, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Acestia sunt acuzati ca asigurau preluarea drogurilor de mare risc din America de Sud in Romania.

Potrivit DIICOT, nucleul retelei de traficanti de cocaina se afla in Columbia, fiind reprezentat de catre liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fratii Miguel si Victor Mejia Munera ("Gemenii" sau "Los Mellizos"), potrivit MEDIAFAX. Activitatea infractionala a fost desfasurata in Romania de catre Constantin Nadolu, zis "Paco", si Catalin Iosef, zis "Jesi" sau "Carlitos", sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez.

Catalin Iosef este fiul artistului de circ Iosif Constantin, nepotul magicianului Iosefini. Acesta a fost capturat intr-un dosar legat de traficarea a cinci tone de cocaina aduse din America de Sud, potrivit Gandul.

Victor Manuel Porto Sanchez zis "El Viejo", de nationalitate columbiana, este cercetat pentru trafic international de droguri de mare risc si omor.

  • Drogurile au intrat in tara prin Portul Constanta, in corainere cu peste congelat

Acuzatii au participat la organizarea transportarii pe cale maritima, pe ruta Ecuador (Guayaquil) - Spania (Algeciras) - Italia (Gioia Tauro) - Romania (Portul Constanta - Agigea-Sud), a unor mari cantitati de cocaina disimulate in containere incarcate cu peste congelat.

Preluarea era efectuata sub forma importului legal de marfuri, inculpatii folosind in acest scop o societate comerciala cu sediul in Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, pentru importarea unor containere test, in scopul verificarii reactiei autoritatilor. Dupa efectuarea testului, a fost organizat un transport efectiv de cocaina, pe ruta maritima Ecuador - Romania, destinatia finala a drogurilor fiind catre beneficiari din Europa de Vest.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

In data de 5 decembrie 2007, autoritatile ecuadoriene au capturat acest transport de 364 de kilograme de cocaina, in valoare de 22 de milioane de euro, drogurile fiind disimulate in cutii cu peste congelat. Acuzatii intentionau sa transporte, pe ruta America de Sud - Romania - Vestul Europei, 1,5 tone de cocaina, in valoare de 90 de milioane de euro.

Anchetatorii au facut sapte perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetul Ilfov, actiunea procurorilor DIICOT de monitorizare a membrilor gruparii fiind realizata in cooperare cu ofiterii DEA si cu autoritatile competente din Ecuador, Italia si Spania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.