Persoanele care dorm suficient arata mai tineri si mai atractiv. "Ai parte de un somn bun la noapte si vei arata mai bine maine", spun oamenii de stiinta.
Daca somnul de frumusete nu a avut pana acum un suport stiintific, un studiu din Suedia infirma faptul ca somnul de furmusete este doar un mit. Potrivit cercetatorilor, odihna este unul dintre secretele frumusetii, iar un somn suficient permit organismului sa se regenereze in starea de repaus, scrie Webmd.com.

Pentru a demonstra ca oamenii odihniti sunt vazuti mai frumosi, cercetatorii au selectat 23 de voluntari sanatosi, cu varste intre 18 si 31 de ani, care au fost fotografiati in doua randuri: dupa un somn normal de opt ore si dupa ce au fost privati de somn 31 de ore, dupa doar cinci ore somn.

Participantii nu au avut voie sa poarte machiaj si au fost incurajati sa fie cat mai relaxati. Fetele celor care nu au dormit au aratat de departe mai putin sanatoase si atractive.

Concluzia? Daca nu dormi suficient se va vedea pe fata ta!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.