Arheologii au descoprit ca vechii indienii Puebloan, denumiti si Anasazi, practicau canibalismul, subiect pe care majoritatea americanilor il considera inca tabu.
Un articol publicat in Journalul de arheologie antropologica contine descoperirile facute in 2005, insa, care abia acum au fost scoase la iveala, din cauza ca ating un subiect sensibil din istoria SUA.

Potrivit digitaljournal, primele atestari arheologice despre aceasta practica au fost facute in 1969. Fragmentele de oase dateaza din jurul anului 800 A.D., in timpul primei ere Pueblo, cea mai timpurie perioada a civilizatiei Puebloan. Fragmentele descoperite sunt considerate a fi ramasitele a 35 de indivizi.

Jim Potter, principalul investigator al sitului Ridges Basin, de langa Durango, statul Colorado, a declarat: "Aici exista probele unor practici precum ruperea si taierea, gatirea si transformarea in pulbere a carnii".

  • Canibalismul, subiect tabu in SUA?

Excavatiile arheologice au fost facute la cererea legii federale din SUA care solicita rapoarte, atunci cand un sit arheologic este cercetat.

Potrivit archnews.co.uk, Potter a mai adaugat ca nu este nicio indoiala asupra existentei canibalismului, insa adevarata provocare este sa afle motivul pentru care acesta a fost practicat de catre triburile native de americani, mai ales ca toate ramasitele fac parte din aceeasi groapa comuna, deci se presupune ca toate victimele " au fost consumate" in timpul aceluiasi ospat. Acesta a mai adaugat ca au fost contactati si de experti in criminalistica pentru a deslusi misterul din jurul acestei descoperiri.

Analizele facute asupra fragmentelor de oase arata ca victimele erau inrudite si locuiau in apropriere, apartinand habitatului in care au fost ucisi. Potter a mai explicat ca poate fi vorba despre un conflict etnic, deoarece, victimele si canibalii erau, cel mai probabil, vecini:' "Este ceea ce se intampla acum in Rwanda, insa oare de ce isi trateaza oamenii vecinii astfel?"

Citeste si:
10+ fotografii dedicate persoanelor carora le place sa invete ceva nou
10+ fotografii dedicate...

Contrar tuturor descrierilor care ii ilustreaza pe membrii triburilor Anasazi drept niste fermieri linistiti, Potter a mai adaugat ca "acele vremuri nu erau la fel de idilice precum ni le imaginam noi. Oamenii antici nu vanau si omorau iepurasi, iar apoi ii gateau si cantau ‘Kumbaya', adunati in jurul focului.

Citeste si: [Britanicii se trag din canibali]

[Primii europeni mancau copiii din triburile rivale]

[Canibalii sustin ca japonezii sunt cei mai gustosi]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.