In urma analizarii unui fragment de os provenind dintr-un antebrat, datand de acum 9000 de ani, descoperit intr-o pestera din Devon, Marea Britanie, savantii au lansat ideea existentei canibalismului in perioada mezolitica.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford au examinat un fragment de os uman din pestera Kents, din regiunea britanica Devon, dupa ce custodele unui muzeu l-a reperat intr-o gramajoara de oase de animale aflate in magazinul unui muzeu, scrie Ziua. Astfel, savantii au ajuns la concluzia ca se afla in posesia unui fragment de antebrat provenind de la un om adult, iar cele sapte urme de crestaturi existente pe el au fost facute in mod deliberat cu o unealta din piatra, cel mai probabil inainte ca persoana respectiva sa fi decedat. Urmele sugereaza doua variante probabile: trupul a fost ciopartit in bucati sau carnea a fost jupuita de pe oase, in urma unui ritual sau pentru a fi "manevrata" mai usor. De asemenea, se pare ca bratele au fost fracturate pe cand victima inca traia. Dovezi solide ce sustin varianta existentei canibalilor pe teritoriul britanic in trecut au mai fost gasite in numeroase situri, precum Cheddar Gorge si Eton, in Berkshire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.