Cea mai plictisitoare zi din secolul al XX-lea a fost 11 aprilie 1954, potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.
Cercetatorii britanici afirma ca data respectiva a fost lipsita de evenimente majore. Totodata, nicio persoana celebra nu s-a nascut sau a murit pe 11 aprilie 1954, relateaza MEDIAFAX.

Savantii de la Universitatea Cambridge au facut aceasta descoperire dupa ce au conceput un motor de cautare care analizeaza peste 300 de milioane de evenimente, ce descriu ceea ce s-a petrecut in fiecare zi din secolul al XX-lea.

Cele mai "notabile" evenimente din 11 aprilie 1954 au fost alegerile generale din Belgia si nasterea unui academician turc.

"Nicio personalitate nu a murit in acea zi, niciun eveniment important nu a avut loc in acea zi. De regula, in fiecare zi din secolul al XX-lea s-a nascut o persoana care a ajuns mai tarziu celebra. Din anumite motive, insa, in acea zi s-a nascut o singura persoana care ar putea aspira la acest statut - Abdullah Atalar, un academician din Turcia", a declarat un purtator de cuvant al companiei True Knowledge, care a conceput acest motor de cautare, in colaborare cu savantii de la Universitatea Cambridge.

"Ironia este ca, dupa rularea acestui program, data de 11 aprilie 1954 a devenit interesanta tocmai pentru ca a fost extraordinar de plictisitoare", a concluzionat aceeasi sursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.