Doi cetateni afgani sunt in pericolul de a-si pierde viata deoarece s-au convertit la religia crestina.
Musa Sayed, in varsta de 45 si Ahmad Shah, in varsta de 50, au fost ridicati de catre autoritati si isi asteapta sentinta finala. Potrivit digitaljournal, cei doi au fost arestati in mai, respectiv, iunie, dupa ce au fost vazuti la Tv, recitand rugaciuni crestine si primind botezul noii religii imbratisate.

"Cei doi barbati sunt acuzati de infractiunea de a se fi convertit la o alta religie, ceea ce este considerat a fi o crima in jurisdictia islamica. Daca se dovedeste ca sunt vinovati, acestia, fie vor fi condamnati la inchisoare pe viata, fie vor fi omorati" , a declarat Din Mohammad Quraishi, judecatorul responsabil pentru Kabulul de Vest, potrivit news.com.au.

Bijan Frederic Farnoudi, purtatorul de cuvant al Crucii Rosii din Kabul, a declarat ca Sayed a lucrat in cadrul organizatiei inca din 1995, iar reprezentantii CR il viziteaza in inchisoare. Guvernul a suspendat doua grupari de intrajutorare, Ajutorul Bisericii Norvegiene si Serviciul pentru Serviciul Lumii din SUA, dupa ce televiuziunile au publicat stiri despre cei doi, care le promovau doctrinele.

Constitutia afgana, adoptata dupa "caderea" talibanilor in 2001, interzice vehement convertirea de la islamism la orice alta religie si cei care se fac vinovati de acesta infractiune pot fi condamnati la moarte.

Ultimul caz de convertire religioasa a fost cel al lui Abdul Rahman,arestat in 2006. Insa dupa ce cazul acestuia a fost propagat in intreaga lume, gratie protestatarilor pentru drepturile omului, acesta a fost eliberat si a primit statut de refugiat in Italia, stat crestin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.