Bucurestiul a intrat in Cartea Recordurilor cu cea mai mare instalatie de Craciun expusa intr-un spatiu inchis, recordul fiind omologat de o reprezentanta Guinness World Records.

Instalatia a fost aprinsa la Sun Plaza, joi seara, in jurul orei 20.00, de catre Cristian Popescu, primarul Sectorului 4, vedeta de televiziune Laura Cosoi si Michael Richard, general manager al EMCT, dezvoltatorul Sun Plaza.

Potrivit MEDIAFAX, in vederea atingerii acestui record, la Sun Plaza au fost instalate 500 de perdele de lumini cu o latime de doi metri si inaltimea de 1,5 metri - in interiorul mall-ului -, 6 perdele cu o inaltime de 2 metri si o latime de 7 metri, la intrari, 20 de perdele cu inaltimea de 2 metri si latimea de 7 metri, la restaurantele fast-food, 120 de ghirlande luminoase, la scarile rulante, iar la etaj au fost impodobiti 40 de brazi cu 2.400 de leduri. In total, au fost aprinse 449.658 de beculete.

In cadrul evenimentului a fost organizat un concurs pentru estimarea numarului de beculete, castigatorul fiind recompensat cu suma de 1.000 de lei. Peste 1.000 de persoane s-au adunat in fata mall-ului bucurestean pentru a asista la eveniment.

Dupa aprinderea beculetelor, reprezentanta Guinness World Records i-a inmanat diploma care atesta acest record primarului Sectorului 4.

Recordul mondial precedent in domeniu includea 150.000 de becuri.

Guinness World Records este o carte de referinta publicata anual, care contine o colectie recunoscuta international de recorduri mondiale - atat performante umane, cat si fenomene extreme ale naturii. Cartea in sine detine un record mondial, ca fiind cel mai bine vanduta serie de carte cu copyright.

Anul trecut, in mai, a fost omologata la Bucuresti cea mai mare punga de hartie reciclata, realizata de reprezentantii unui lant de magazine. In 2008, Bucurestiul a intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai lung carnat afumat, dar si cu cel mai mare numar de Mosi Craciun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.