Incredibil16 Noiembrie 2010

Lectura de 3 minute

Un studiu realizat de Pfizer, in 9 tari din Europa Centrala si de Est , Israel si Turcia, pe un esantion reprezentativ de 3780 de persoane, barbati si femei, arata ca satisfactia sexuala se traduce prin efecte imediate precum: o viata sexuala mai buna, relationare de mai buna calitate, precum si o atitudine pozitiva asupra vietii.
Rezultatele celui mai recent studiu regional realizat de Pfizer, in 9 tari din Europa Centrala si de Est , Israel si Turcia si prezentat publicului in premiera, arata ca 58% dintre barbatii si 64% dintre femeile incluse in esantionul reprezentativ nu sunt foarte satisfacuti de viata lor sexuala. Studiul evidentiaza faptul ca, o viata sexuala buna se traduce printr-o mai buna perceptie asupra vietii. Mai mult, o fermitate imbunatatita a erectiei determina, in mod direct, cresterea satisfactiei din punctul de vedere al performantelor sexuale.

In studiul, “Sanatatea sexuala si starea de bine”, realizat in 9 tari, s-a observat ca barbatii cu o erectie “sub-optimala” (gradul 3 pe Scala Fermitatii Erectiei, reprezentand erectiile suficient de ferme pentru realizarea penetrarii, dar nu complet ferme) sunt mai putin satisfacuti de viata lor sexuala si de alte aspecte care tin de experientele lor sexuale. De asemenea, atitudinea lor fata de viata este mai putin pozitiva, comparativ cu modul in care privesc viata barbatii care au fermitate optimala a erectiei (gradul 4 pe Scala Fermitatii Erectiei, reprezentand fermitatea maxima a erectiei).

Prin acest studiu s-a urmarit obtinerea de informatii cu privire la atitudinea fata de sanatatea sexuala in cele 9 tari incluse in esantion si cresterea gradului de intelegere asupra importantei sanatatii sexuale pentru calitatea vietii in general. Studiul SHOW este o initiativa a companiei Pfizer si a fost realizat in perioada iunie-august 2010.

In studiu, a fost identificat faptul ca actul sexual este unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii, atat pentru femei cat si pentru barbati, dar mai putin de 50% dintre acestia sunt satisfacuti de viata lor sexuala.

  • O viata sexuala implinita este puternic asociata cu o perspectiva pozitiva asupra vietii
  • Un nivel optim al fermitatii erectiei este cheia unei satisfactii semnificativ crescute cu privire la toate elementele ce tin de performanta sexuala
  • Totusi, 60% dintre barbati cred ca un nivel sub-optimal al erectiei (gradul 3 pe Scala Fermitatii Erectiei) este o problema minora sau nu reprezinta deloc o problema
  • O erectie sub-optimala (gradul 3 pe Scala Fermitatii Erectiei) se traduce prin diminuarea frecventei actelor sexuale
  • Barbatii care nu sunt multumiti de fermitatea erectiei lor sunt mai reticenti fata de medicamentele care ar putea sa le imbunatateasca fermitatea erectiei
  • Doar 1/4 dintre discutiile legate de sanatatea sexuala si functia erectila sunt initiate de medici.

"Studiul ilustreaza faptul ca satisfactia sexuala este un ingredient foarte important al vietii in general, avand in mod particular importanta in obtinerea multumirii de sine, fericirii in viata si a starii de bine cu privire la modul cum ne raportam in relatiile cu cei din jur si in relatiile noastre in general”, a declarat Dr. Arik Shechter, Medic – Medicina Familiei, Haifa, Israel

Citeste si:
Corina Cretu: Romania va pierde foarte multi bani
Corina Cretu: Romania va...

John Dean, Medic Specialist in probleme legate de viata sexuala din South Brent, Marea Britanie este de acord cu rezultatele studiului conform carora: “Participantii la studiu au confirmat legatura stransa dintre satisfactia sexuala si satisfactia privitoare la o gama larga de aspecte legate de viata in general si care nu au legatura directa cu sexul. In mod cert, fermitatea erectiei este un factor important, ce contribuie la satisfactia sexuala. Tratarea disfunctiei erectile este importanta nu numai pentru barbatii care nu pot obtine o erectie suficient de ferma pentru realizarea unui act sexual, acestea fiind gradele 1 si 2 ale Scalei Fermitatii Erectiei, ci si pentru barbatii care pot realiza un act sexual, dar au o fermitate sub-optimala a erectiei (gradul 3 al Scalei Fermitatii Erectiei), avand in vedere impactul pe care fermitatea erectiei il are asupra satisfactiei sexuale si asupra satisfactiei privitoare la multiple alte aspecte ale vietii in general, atat la barbati cat si la femei.”

Dr. John Dean a mentionat, de asemeni, faptul ca „medicii, din nefericire, nu intreaba foarte des despre disfunctia erectila, iar pacientii nu le spun medicilor lor ca au o problema, din acest punct de vedere. Cu toate acestea, este important ca barbatii care se confrunta cu astfel de probleme sa fie investigati de catre medic.

• Studiul a fost realizat in Romania, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Rusia, Slovacia si Ucraina, pe un esantion de 3,780 persoane (barbati si femei), care au avut cel putin o data relatii sexuale in ultimele 12 luni (respondentii de sex feminin aveau relatii sexuale cu partener de sex opus).Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.