Cea mai recenta campanie publicitara pentru Calvin Klein jeans a fost interzisa in Australia, deoarece designerul casei de moda a fost acuzat ca promoveaza violenta si violul.
Inca odata, designer-ul Calvin Klein reuseste sa provoace controverse din cauza reclamelor sale scandaloase. Cea mai recenta campanie publicitara pentru Calvin Klein jeans a fost interzisa in Australia, dupa ce Advertising Standards Bureau, autoritatea care reglementeaza reclamele pe continent, a precizat ca aceasta “sugereaza violenta si violul”, potrivit New York Daily News.

Lara Stone, fotomodelul care este de ceva timp imaginea brand-ului, sta pe spate in aceasta fotografie, in poala unui barbat imbracat doar in blugi, care o tine de par, iar un alt barbat se afla deasupra sa. Toata scena pare a fi surprinsa intr-un parc din mediul urban, protagonistii fiind inconjurati de un gard de sarma.

Reclama face parte dintr-o serie, insa celelalte fotografii nu au fost lansate insa, ceea ce i-a determinat pe activisti sa spuna ca sunt folosite imagini din timpul unui viol in grup pentru a vinde haine. Nici reactia autoritatilor nu a intarziat sa apara, guvernul australian cerand la scurt timp dupa lansare inlaturarea panourilor publicitare cu aceste reclame.


Un purtator de cuvant al guvernului a motivat interzicerea reclamei: “Consiliul a decis ca, desi actul in cauza poate fi consensual, impactul general si impresia cea mai probabila este ca scena sugereaza violenta si violul”. “Consideram ca imaginea este injositoare pentru femei, ea sugerand ca este o jucarie pentru acei barbati”, a mai adaugat acesta.

In New York City, in 2008, locuitorii din Soho s-au revoltat fata de o noua campanie Calvin Klein, care era sustinuta de panouri uriase care o prezentau pe actrita Eva Mendez, care imbratisa languros un barbat, ambii fiind sumar imbracati.

Citeste si: [VIDEO: Noul spot publicitar Calvin Klein, prea sexi pentru SUA]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.