Un tanar de 38 de ani, dependent de droguri, a devenit primul barbat din Marea Britanie, implicat intr-un proiect de sterilizare pentru bani.
Barbatul, cunoscut sub numele de "John", a primit 200 de lire, in urma vasectomiei. Prima oara a inceput sa foloseasca droguri la 11 sau 12 ani si a fost dependent de opium timp de 15 ani. Oferta vasectomiei pentru bani l-a incurajat sa faca un pas la care se gandea de mai mult timp, potrivit digitaljournal.

London Evening Standard a scris despre povestea lui John, care apare si intr-un episod din programul BBC London's Inside Out, povestind ca banii au fost ceea ce l-a convins pana la urma sa-si faca vasectomia, desi se gandea de mai demult la aceasta optiune. Barbatul a marturisit ca-i va folosi pentru plata restantelor la chirie si pentru cumparaturi.


John a fost platit prin intermediul Proiectului Prevention, o organizatie caritabila din SUA. Project Prevention a fost infiintat in 1997, de catre Barbara Harris, care a adoptat 4 copii nascuti de o femeie dependenta de cocaina. Femeia a fost atat de revolatata de situatia copiilor, incat s-a gandit sa ia atitudine si sa ajute toti copii predispusi la dependente dinainte de ase naste, din cauza parintilor.

"As fi facut orice sa nu mai sufere copii", a declarat acesta pentru BBC News. "Inima mea este indreptata catre acesti copii. Nu cred ca are cineva dreptul sa-i forteze sa preia dependenta de la altcineva", a mai adaugat aceasta.

Organizatia a platit pana acum 3.500 de americani dependenti de droguri sau alcool pentru a se steriliza sau pentru a incerca programul de contraceptie pe termen lung. Proiectului Prevention isi ofera acum serviciile si in Marea Britanie , unde a infiintat si o linie de ajutor. Ofera recompense pentru device-urile intrauterine si implanturile de contraceptive, dar si pentru cei care accepta sa fie sterilizati. In plus, participantii au 30 de zile la zile la dispozitie pentru a lua o decizie.
John a fost supus unei operatii de vasectomie la mijlocul lunii septembrie si a declarat ca a fost socant faptul ca a fost primul britanic ce face acest lucru pentru bani, insa e constient ca in starea in care se afla nu va fi niciodata apt sa sustina un copil, deoarece abia se poate sustine pe sine.

Citeste si:
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă un ten fără riduri....
Cum reușește Ilinca Vandici...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.