Avertizarea a fost lansata intr-o scrisoare, publicata joi, de catre opt dintre cei 11 oameni de stiinta britanici sau care muncesc in Marea Britanie si detin Premiul Nobel.
Noua politica in domeniul imigratiei "va ameninta capacitatea de a recruta tinere talente sclipitoare, dar si oameni de stiinta distinsi, in universitatile si industriile" britanice, se arata intr-o scrisoare publicata de The Times, semnata, intre altii, de cei doi laureati ai Premiului Nobel pentru Fizica din 2010, olandezul de origine rusa Andre Geim si ruso-britanicul Konstantin Novoselov, relateaza MEDIAFAX.

"Guvernul a apreciat ca oportun sa permita o exceptie pentru fotbalistii din Premier League. Acest lucru ilusteaza deplin prioritatile noastre ca tara, daca nu ne putem permite aceeasi recunoastere fata de elita oamenilor nostri de stiinta si inginerilor nostri", adauga cei opt laureati ai Premiului Nobel, care figureaza printre cei 11 britanici sau cercetatori care locuiesc in Marea Britanie care au obtinut un Premiu Nobel in domeniul stiintei, din 1996 si pana in prezent.

Potrivit economictimes.indiatimes.com, guverul britanic a stabilit, in iunie, o cota de 24.100 de vize de munca ce vor fi acordate in acest an, cetatenilor provenind din alte tari decat din Uniunea Europeana (UE).

Masura, care figura intre promisiunile facute in campanie de conservatori, a suscitat critici dure, inclusiv in cadrul Guvernului de coalitie, din care fac parte conservatorii de dreapta si liberal-democratii de centru.

Ministrul liberal-democrat pentru Comert si Intreprinderi, Vince Cable, a declarat recent ca noua plitica "produce mult rau societatilor britanice". Alaturi de Andre Geim si Konstantin Novoselov, scrisoarea a mai fost semnata de Paul Nurse, Tim Hunt, Martin Evans, Harry Kroto, John Walker si John Sulston.

Citeste si: [Premiul Nobel pentru chimie pe 2010 are trei laureati]

[Cine a castigat premiul Nobel pentru literatura pe 2010?]

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

[Premiu Nobel pentru medicina pe 2010 a fost decernat]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.