Premiul Nobel pentru chimie pe 2010 a fost decernat, miercuri, cercetatorilor Richard Heck, Ei-Ichi Negishi si Akira Suzuki pentru studii efectuate in domeniul sintezei organice.

Americanul Richard F. Heck (Universitatea Delaware/ SUA) si japonezii Ei-Ichi Negishi (Universitatea Purdue/ SUA) si Akira Suzuki (Universitatea Hokkaido/ Japonia) au fost recompensati, miercuri, cu premiul Nobel pentru chimie pe anul 2010 pentru cercetarile lor din domeniul sintezei organice, a anuntat comitetul Nobel, transmite MEDIAFAX, citand nobelprize.org.

In 2009, premiul Nobel pentru chimie a fost atribuit cercetatorilor Venkatraman Ramakrishnan, Thomas A. Steitz si Ada E. Yo pentru studii efectuate asupra ribozomilor.

Sezonul premiilor Nobel pe 2010 a debutat luni, cand cercetatorul britanic Robert Edwards a fost recompensat cu premiul pentru medicina, pentru descoperirile sale in domeniul fertilizarii in vitro. [Primul premiu Nobel pe 2010 a fost decernat]

Marti, cercetatorii de origine rusa Andre Geim si Konstantin Novoselov au primit premiul Nobel pentru fizica pe 2010 pentru descoperirea grafenului, un material cu o structura bidimensionala, obtinut din grafit. [Premiului Nobel pentru fizica pe 2010 a fost decernat]

Premiul Nobel pentru literatura va fi anuntat joi, 7 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.