Un tanar eminent de la Harvard a lasat o scrisoare de adio de 1.905 de pagini si 1.433 de note de subsol, inainte de a se sinucide.
Mitchell Heisman, in varsta de 35 de ani, si-a motivat actul de sinucidere, citand autori celebri precum Thomas Jefferson, Friedrich Nietzsche si Albert Einstein, intr-o scrisoare de 1.905 pagini, care include 1.433 de note de subsol.

Potrivit nypost.com, Heisman a postat pe internet biletul de adio de marimi enciclopedice si a avut ca ultima dorinta sa-i fie pastrata online si dupa moarte, pentru ca toata lumea sa vada ce a simtit fata de viata si univers. Inainte de a se sinucide, tanarul a trimis scrisoarea pe mail celor 400 de prieteni ai sai. Prietenii care au primit mailul au incercat sa-l contacteze pentru a sta de vorba cu el, insa era deja prea tarziu.

"Va propun sa va deschideti mintea catre eliberarea prin moarte, sa nu mai credeti orbeste in viata ca mit sau eroare", a adaugat acesta in manifestul sau post-mortem.

Mitchell Heisman s-a impuscat in cap, cu un pistol de argint, sambata trecuta, in biserica din campusul Universitatii Harvard, in fata a 20 de persoane. Scrisoarea contine informatii legate de viata sa, cateva subiecte legate de crestinism, despre holocaust, progresul social, atinge diferite teme din sociologie si citeaza pasaje din primul amendament al Constitutiei SUA. Scrisoarea se termina cu 19 pagini de note de subsol, la care a adaugat un comentariu, "O scrisoare de ramas bun nu va fi completa fara o bibiliografie". [Puteti citi biletul de adio aici.]

Heisman, care a crescut in Monroe, NJ, SUA, le-a spus prietenilor si mamei sale, Lonni Heisman, in varsta de 76, ca avea de gand sa termine documentarea enorma pentru viitoarea sa carte. Acesta a declarat pentru publicatia Harvard Crimson la un moment dat, ca "tot ce vreau este sa-mi termin cartea si sunt foarte fericit din aceasta cauza".
Citeste si:
Două eleve din Galați au fost admise la Harvard. Ce vor studia din...
Două eleve din Galați au fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.