Două eleve românce din Galați, una dintre ele studiind la un liceu din Capitală, au fost admise la Harvard, în cadrul etapei „early admission”, potrivit Viața Liberă.
 

Două tinere din Galați vor deveni eleve la Harvard

Daria Teodora Hărăbor este elevă la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați şi Cristiana Andreea Murgoci este elevă la Liceul Internațional de Informatică București. Cele două tinere urmează să studieze la Harvard fizica din toamna lui 2022.

Cei de la Harvard au decis să îi asigure o bursă de 80.000 de dolari pe an Dariei. În 2021, eleva a câștigat Medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică - Columbia şi Medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie. Daria a mai obținut alte două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie, în 2019 şi în 2018, şi o medalie de bronz, în 2019, la Olimpiada Internaţională de Astrofizică.

„Admiterea mea la Harvard i-o dedic memoriei dascălului meu”

Daria Hărăbor a avut-o în calitate de profesoară de fizică pe Nicoleta Becheanu din Brăila, însă aceasta s-a stins din viață în octombrie 2021 după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

"Dumneaei este cea cu care m-am pregătit pentru olimpiade şi mi-a spus întotdeauna că locul meu e la Harvard, alături de alt fost coleg de-al ei, Radu Andrei, care şi el m-a ajutat foarte mult. De aceea, admiterea mea la Harvard i-o dedic memoriei dascălului care m-a susţinut tot timpul să visez să ajung aici", a declarat ea, citată de publicația locală.

Care este dorința Cristianei

Cristiana este elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, primind o bursă pentru a studia acolo. Tânăra își dorește să studieze și ingineria la universitatea Harvard din Cambridge.

Citeste si:
Bacalaureat 2022. Elevii susțin proba la alegere
Bacalaureat 2022. Elevii...

Eleva are de gând să se întoarcă în România, după anii de studii și cercetări ce îi va petrece în America, totul pentru a ajuta la îmbunătățirea sistemului de sănătate din țara sa de baștină.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Decembrie 2021 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.