O pakistaneza din regiunea Orakzai, a fost pedepsita pentru adulter, in cel mai crunt mod de catre 20 de talibani, care au batut-o cu pietre pana la ultima suflare.
Potrivit unui clip postat de Daily Blender, imaginile extrem de socante o prezinta pe femeia adulterina, cazuta la pamant si lovita de catre un grup de 20 de talibani cu bucati de stanca. Cei doua de barbati au fost desemnati de catre autoritatile pakistaneze sa o execute pe femeie prin lapidare, sentinta primita pentru ca si-a inselat sotul.

Desi filmuletul a fost difuzat de mai multe televiziuni ale Orientului Mijlociu, unde tortura este considerata un act de justitie, nicio autoritate de protectie a drepturilor omului nu a luat masuri. Pedeapsa prin lapidare este pedeapsa preferata a musulmanilor, fiind aplicata in principal femeilor, pentru diferite infractiuni blamate de religia islamica.

Recent s-a incercat promovarea unei actiuni de micsorare a pedepselor pentru adulter, adresata femeilor din Iran, in urma deciziei justitiei iraniane de a suspenda executarea prin lapidare a unei femei in varsta de 43 de ani, condamnata pentru adulter, al carei caz a stranit o ampla mobilizare internationala. [Pedepse mai mici pentru adulterul comis de femei in Iran?].

Sakineh Mohammadi-Ashtiani a fost condamnata la moarte in 2006 pentru adulter, pentru uciderea sotului ei (doar pentru ca aceasta se afla in casa cand barbatul a murit) si pentru ca a avut o relatie "ilegala" cu doi barbati dupa moartea sotului ei. Insa, acest caz nu este singular, deoarece crima, adulterul, violul, jaful armat, apostazia si traficul de droguri sunt pasibile de pedeapsa cu moartea in Iran, unde se aplica legea sariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.