Un tanar a fost arestat dupa ce a indreptat un fascicul laser in directia unui elicopter al politiei care survola orasul Glasgow, dupa o slujba a Papei Benedict al XVI-lea.
Potrivit BBC News Online, echipamentul de navigatie de la bordul elicopterului a detectat originea fasciculului, iar politia a efectuat, ulterior, o descindere la o adresa din zona de sud a orasului. Fortele de ordine au declarat ca ziua de joi a fost un "real succes", tulburat doar de acest incident, provocat de tanarul de 18 ani.

Inspectorul David Dick, din cadrul unitatii aeriene de politie din Strathclyde, a precizat ca incidentul s-a petrecut dupa ce elicopterul, care a escortat coloana Papei la Aeroportul din Glasgow, a revenit in zona parcului unde avusese loc slujba, relateaza MEDIAFAX.

Numarul incidentelor de acest tip a crescut in ultima perioada in Marea Britanie. Imigranul roman Radu Moldovan, in varsta de 28 de ani, a fost pe punctul de a provoca prabusirea unui avion militar de tip Tornado, care efectua manevre de aterizare la baza aeriana de la Leuchers, in Fife. Tanarul a orientat un laser verde in directia avionului, mentinand fasciculul orientat catre cabina pilotului timp de zece secunde. Moldovan a fost condamnat la patru luni de inchisoare, dupa ce si-a recunoscut fapta si a afirmat ca a cumparat pixul cu laser pe eBay, cu 4 lire sterline (4,7 euro). [Un roman, responsabil pentru prabusirea unui avion britanic?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.