Un imigrant roman ce lucra la o ferma agricola din Marea Britanie a fost aproape de a provoca prabusirea unui avion militar britanic, orientand un laser verde in directia aparatului de zbor care tocmai efectua o manevra de zbor dificila, relateaza The Sun in editia online de vineri.

Radu Moldovan, in varsta de 26 de ani, a orientat laserul in directia cabinei pilotului avionului Tornado, in timp ce acesta incerca sa duca la bun sfarsit o manevra de zbor la doar 365 de metri inaltime, relateaza MEDIAFAX.

Dar sistemul sau de navigatie a marcat coordonatele sursei acestui laser, iar informatia a fost transmisa politiei. Moldovan a fost prins la ferma Cairnie, de langa Cupar, Fife, unde lucra la culesul de fructe.

Moldovan a recunoscut ca a pus in pericol avionul urmarindu-l cu laserul, in timp ce acesta se indrepta luni seara spre baza de aparare aeriana RAF Leuchars. El a declarat insa ca nu a realizat posibilele implicatii ale faptei sale, adaugand: "Acum imi dau seama".

Seriful din Cupar a calificat joi gestul lui Moldovan drept unul "extrem de grav".

Lui Moldovan i s-a cerut sa isi predea pasaportul la o sectie de politie, unde trebuie sa se prezinte zilnic pana la pronuntarea sentintei, luna viitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.