Un dispozitiv gigantic denumit “Park Spark” a fost amenajat intr-un parc din Cambridge, Massachusetts, acesta urmand sa transforme excrementele de caini in gaz pentru iluminat lampile din parc.
Potrivit physorg.com, dispozitivul produce metan prin digestia de catre bacterii a excrementelor de caine, iar metanul este folosit la luminarea cu gaz a parcului prin lampi.
Oamenii care isi plimba cainii sunt incurajati sa adune fecalele patrupedelor din dotare, sa le puna in pungi biodegradabile si sa le arunce in stomacul gigantic “Park Spark”, unde materialele depozitate sunt amestecate cu bacterii anaerobe, iar metanul produs arde in lampa, ca un foc neintrerupt, ca "flacara eterna", din mitologie. Bacteriile sunt pastrate intr-un container subteran, iar metanul este condus catre lampile din parc, prin conducte. Potrivit specialistilor, metanul este un gaz incolor si inodor, care se gaseste in componenta gazelor naturale pe care le folosim pentru incalzire si aragaz.
Proiectul Park Spark a fost infiintat dupa ideea lui Matthew Mazzotta, un artist conceptual, iar proiectul este finantat in parte de Consiliul Artelor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Echipa sa spera ca metanul va furniza destula energie si catre alte obiective din parca, sau catre o zona apropiata, cum ar fi cutiile de proiectii, refrigeratoarele pentru bauturi sau standurile de popcorn, insa scopul principal al proiectului ar fi sa se demonstreze comunitatii, ca excrementele sunt un "deseu pretios". In plus, in afara faptului ca demonstreaza ca sunt civilizati si pastreaza un spatiu public curat, oamenii pot ajuta si la utilizarea unei metode de energie alternativa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.