O companie producatoare de inghetata in a carei reclame apare o calugarita insarcinata continua sa foloseasca posterele in timpul vizitei Papei la Londra, desi imaginile au fost interzise.
Posterul creat catre Antonio Federici prezinta o maicuta insarcinata care mananca inghetata intr-o biserica, cu sloganele "Conceput imaculat" sau "Inghetata este religia mea" . Autoritatea pentru Standardele Publicitatii a anuntat ca reclama a fost interzisa deoarece ia in bataie de joc credinta romano-catolice, insa compania producatoare a anuntat ca va adauga un nou material in continuarea temei, relateaza digitaljournal.

Potrivit BBC News, un purtator de cuvant al companiei care a provocat scandalul, a declarat ca aceasta noua imagine pe care o vor lansa este un feedback la interzicerea reclamei originale. "Suntem in plin proces de plasare a posterelor cu reclama pe tot plaseul pe care l-a planuit alaiul Papei, in jurul Catedralei Westminster Cathedral" a adaugat aceasta, in timp ce ASP a declarat ca se vor asigura ca nicio reclama nu va fi vizibila in acea zona.
Retail jobs

Reprezentantii Gelateriei Antonio Federici au declarat ca dezvoltarea inghetatei lor si implicatia religioasa pe care au conferit-o publicitatii au reprezentat sentimentul lor puternic fata de produsul in sine. Motivatia lor, in replica la banarea reclamei a fost cat se poate de clara: "Nu am crezut ca libera expresie este interzisa, iar ofensa cauzata unei minoritati de consumatori nu ar trebui sa afecteze vizibilitatea produsului catre o categoria mare de public", care nu se simte discriminata din punct de vedere religios. "Noi am crezut ca, publicitatea, ca si forma de arta si expresie, ar trebui sa fie provocatoare si uneori iconoclastica" (n.r. contestatara a valorilor, normelor sau ideilor consacrate prin traditie).

Reclama interzisa a fost inclusa in revistele The Lady si Grazia. Prima revista a publicat ulterior o erata, prin care motiva ca reclama este o neintelegere, insa Grazia a declarat ca, ei au perceput reclama ca pe ceva optimist si fara a fi o batjocura fata de gruparile religioase. Potrivit The independent.co.uk, scandalul ar fi inceput dupa ce 10 cititori ai acestor reviste ar fi declarat ca "reclama jigneste crestinii, mai ales pe cei care sunt adeptii catolicismului".

Citeste si:
Mihai Bendeac își caută nevastă. Cum și-a făcut reclamă actorul:...
Mihai Bendeac își caută...

ASP a mai interzis si anul trecut o alta campanie publicitara a gelateriei Antonio Federici,atunci marul discordiei fiind un preot care era aproape gata sa sarute o calugarita, privirile languroase si imbracamintea sumara deranjand si atunci autoritazile de reglementare a standardelor publicitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.