Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca unele bacterii fatale oamenilor pot fi ucise cu antibioticele naturale produse de catre creierele anumitor insecte.
Potrivit ultimelor cercetari in domeniu realizate de oamenii de stiinta de la University of Notingham, din Marea Britanie, bacterii precum Staphylococcus aureus (MRSA) sau Escherichia coli, vor putea fi ucise cu substante colectate din creierul unor insecte, relateaza National Geographic.

Pana acum antibioticele s-au gasit in creierele a doua specii de lacuste. Au fost testate noua tipuri de molecule antibacteriale gasite in creierele insectelor si s-a aflat ca fiecare ucide un alt tip de bacterii. Acest sistem inteligent de aparare le permite insectelor sa supravietuiasca in unele din cele mai insalubre medii fara probleme, scrie Renne.ro.

Pana la dezvoltarea unor medicamente bazate pe moleculele antibacteriale din creierele insectelor va mai trece ceva vreme. Insa testele de laborator sunt promitatoare: cand cercetatorii au pus molecule antibacteriale alaturi de celule umane, nu s-au observat efecte adverse.

Suntem pregatiti pentru o lume fara antibiotice?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.