"In curs de publicare este un rest senzational, o vertebra cervicala apartinand, se pare, unui Pterosaur, cea mai mare reptila zburatoare gasita vreodata si care a trait in urma cu 70 de milioane de ani. Dimensiunea vertebrei este de doua ori cat cel mai mare Pterosaur gasit pana acum in America de Nord, denumit Quetzalcoatlus, dupa zeul zburator aztec. Vertebra respectiva a fost descoperita in zona Sebes, judetul Alba, in anul 2008, dar din motive obiective nu s-a ajuns la publicarea ei", a spus paleontologul clujean Matei Vremir, potrivit MEDIAFAX.


Acesta a precizat ca, in prezent, lucreaza impreuna cu o echipa de specialisti din Marea Britanie si Germania pentru a finaliza publicarea descoperirii.

"Se pare ca avem de-a face cu cea mai mare «bestie zburatoare», desi iti pui intrebarea cum putea sa zboare un asemenea animal care ajungea la dimensiunile unui avion ca anvergura? Chiar daca anvergura aripilor era de circa 16 metri, probabil ca acest Pterozaur nu cantarea mai mult de 100 de kilograme pentru ca era aproape imposibil sa zboare altfel. In aceasta toamna va fi confirmata descoperirea", a explicat paleontologul clujean, care a descoperit si balaurul bondoc.