Un internaut australian de 22 de ani a platit 26.500 de dolari pentru o mica insula situata in apropierea unui continent descoperit recent. Ar putea parea un adevarat chilipir daca se tine cont de faptul ca in pret este inclus un castel si dreptul la vanatoare si la minerit in zona, insa singura problema este ca insula exista doar in "Project Entropia", un joc pe Internet la care sunt inregistrate peste 180.000 de persoane ce pot utiliza bani adevarati pentru a face comert cu bunuri virtuale, informeaza Rompres. "Project Entropia" face parte din categoria jocurilor in care participantii pot trai adevarate aventuri in lumi virtuale. Specificul acestui joc este ca permite schimburi de monede care se folosesc in timpul unei partide, asa-numitii PED (Project Entropia Dollars), iar acesti PED pot fi schimbati pe bani adevarati.

Pentru a putea participa, doritorul trebuie sa descarce si sa instaleze mai intai un software, apoi sa se inregistreze ca utilizator. Imediat, jucatorul are dreptul sa-si aleaga o reprezentare grafica in care poate hotari daca vrea sa fie barbat sau femeie si felul in care arata, dupa care incepe jocul. Aventura debuteaza o data cu sosirea virtuala pe planeta Calypso, prima descoperire a jucatorului care-i ofera conditii de viata similare celor de pe Pamant. Din acest motiv, jucatorul este considerat colonist in "Project Entropia". Ca sa castige bani, internautii pot lucra sau pot schimba bani adevarati pentru a primi PED, cu care pot achizitiona de la haine si pana la terenuri pe care sa ridice constructii sau unde sa-si exploateze resursele. Insula Comorii din Amethera, unde se afla un castel superb, evident virtual, dispune de rezerve miniere care pot fi exploatate de proprietar, care are deja un nume. Este vorba de David Storey, un australian de 22 de ani care, dupa cateva zile de licitatii, a achizitionat insula in schimbul sumei de 26.500 de dolari (265.000 PED).

"Intentia mea este sa creez o colonie prospera pentru toata lumea si in care toti sa ne putem simti bine, sa facem din Insula Comorii un loc mai bun si care sa ajute populatiei de pe Calypso", a spus tanarul internaut, intr-un comunicat de presa care a fost chiar publicat de un ziar australian.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.