O tanara fata dintr-un sat indian a fost fortata sa mearga goala distanta de 9.656064 km, pentru ca ar fi avut o relatie amoroasa cu un barbat din alta comunitate.
Pedepsele la care sunt supuse femeile in unele partii ale lumii secolului 21 sub acuza ca au savarsit un adulter uimesc si indurereaza. Cel mai cunoscut caz este cel al iranienei Sakineh Mohammadi Ashtiani, condamnata la moarte prin lapidare.
[Farah Salka vorbeste despre viata femeilor arabe]

Femeia din India a fost fortata sa se expuna goala si sa strabata trei sate, timp in care a fost agresata si molestata. In semn de batjocura ea a fost filmata si cu telefonul mobil in aceasta ipostaza reductionista. Aceasta filmare a atras atentia autoritatilor locale, trezite din tacerea lor.

Seful satului Indian unde s-au intamplat toate acestea a declarat ca sub presiunea satenilor, nu a putut sa anunte autoritatile. In acest moment, potrivit site-ului Care2Cause, cazul este investigat de catre asociatia pentru apararea drepturilor omului si al femeilor West Bengal’s Women's and Human Rights Commissions. In acest moment, fata se afla in custodia autoritatilor si ii este teama sa se intoarca inapoi in satul ei, pentru ca ii este frica de furia consatenilor care ar putea chiar sa o omoare.

Aceste povesti reale pe care le aflam din intreaga lume, mai ales din zone traditionaliste, arata ca traim inca, intr-o societate in care femeile sunt fiiinte umilite si invinuite mult mai aspru decat barbatii, doar pentru ca sunt femei. Au trecut degeaba 2000 de ani peste noi. Continuam sa nedreptatim, sa agresam sa umilim, sa omoram doar in virtutea unor norme nedrepte, inapoiate. [Pedepse mai mici pentru adulterul comis de femei in Iran?]


Citeste articolul integral pe Garbo.ro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.