Peste 200 de japonezi nascuti acum o suta de ani sunt de negasit si probabil ca sunt morti de mult timp, potrivit rezultatelor mai multor anchete regionale demarate la Tokyo.
Intr-un singur oras din vest, Kobe, din cele 847 de persoane cu varsta peste o suta de ani inregistrate oficial de serviciile municipale, 105 au disparut din evidente, relateaza MEDIAFAX.

"Autoritatile orasului au demarat cercetarile privind aceste persoane", a declarat, pentru AFP, un functionar municipal, in conditiile in care aproximativ 22 de centenari nu au apelat la serviciile sociale si medicale, in ultimii ani, potrivit The Telegraph.

Printre "diparuti" figureaza o japoneza care ar trebui sa aiba astazi 125 de ani si ar trebui sa fie cea mai in varsta femeie din Japonia, depasind-o pe Chiyono Hasegawa, o femeie de 113 ani, care traieste in Sud, in orasul Saga.

Japonia are oficial mai mult de 40.000 de centenari la o populatie de 127 de milioane de locuitori, detinand recordul de longevitate: 86,44 de ani fiind media pentru femei, pe primul loc in lume, si 79,59 de ani pentru barbati, pe locul cinci in lume.

Ultima campanie de recensamant privind acesti veterani ai varstei a fost demarata in toata Japonia, dupa ce au fost descoperite mai multe cazuri de presupusi centenari a caror urma a fost pierduta sau care au murit de mult timp.

Opinia publica a fost socata cand a aflat ca unele persoane au disparut fara ca copiii lor sau vecinii sa observe sau sa semnaleze acest lucru, ceea ce, potrivit sociologilor, este simptomatic din punctul de vedere al rupturii legaturilor familiale de comunicare. In plus, planeaza suspiciuni de frauda asupra unor apropiati ai celor disparuti, care nu ar fi declarat decesul rudelor sale, pentru a le putea incasa pensia in continuare.

Pretinsul decan de varsta din Tokyo, Sogen Kato, de 111 ani, asa cum figureaza in registrul de stare civila, zacea astfel, mumificat, pe patul de moarte de trei decenii, cand politia l-a descoperit recent, alertata de un functionar., potrivit BBC NEWS. Familia acestui batran a spus anchetatorilor ca el s-a inchis in camera sa de mai bine de 30 de ani, intrand in post pentru a deveni un "Budha viu".

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...

Politia a deschis o ancheta pentru frauda, pensia celor disparuti continuand sa fie platita in toti acesti ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.