San Juan, capitala statului Puerto Rico, va deveni primul oras din lume in care accesul autovehiculelor va fi complet interzis.
Noua infrastructura ofera o libertate deplina de deplasare a turistilor si cetatenilor in zona Isleta, cu numeroase puncte de acces catre plaja. Transportul pe distante mai mari se va face cu trenul usor, pe calea ferata ce va strabate intregul oras, potrivit go4it.

Administratia locala spera ca astfel capitala sa devina mai atragatoarepentru vizitatori si sa fie repopulata. Conform statisticilor demografice, populatia din Isleta de San Juan (centrul vechi al San Juan-ului) s-a diminuat serios in ultimii 60 de ani (de la aproape 30.000 de locuitori in 1950, la doar 8.000 astazi), aspect corelat de autoritati cu cresterea numarului de autovehicule, scrie Planetizen.

Modificarea infrastructurii costa 1,5 miliarde dolari, iar constructia caii ferate inca 400 de milioane. Transformarea completa a orasului San Juan intr-un loc de promenada si relaxare va dura aproximativ 15 ani, scrie FastCompany.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.