O vaduva afgana a fost biciuita si executata in public de talibani, in vestul Afganistanului, acuzata de "relatii ilicite" dupa moartea sotului sau.
Potrivit declaratiei lui Ashrafuddin Majidi, purtatorul de cuvant al guvernatorului local, citat de CNN, femeia in varsta de 35 de ani a fost ucisa in provincia Badghis, sambata dimineata.

Bibi Sanubar a fost sechestrata timp de trei zile de talibani, iar sambata ea a primit 200 de lovituri de bici, dupa care a fost executata in public, cu trei gloante in cap, de catre un comandat taliban din districtul Qadis, provincia Badghis. Potrivit Daily Telegraph, aceasta a fost acuzata ca a intretinut relatii ilicite dupa moartea sotului sau, ceea ce a condus-o la sarcina. Cadavrul femeii a fost aruncat intr-un sector controlat de fortele de securitate afgane.

Daca femeia a fost "recompensata" cu pedeapsa capitala, barbatul cu care Bibi a intretinut relatii sexuale nu a fost pedepsit sub nicio forma. In plus, autoritatile considera raspalata femeii destul de justa: seful consiliului pronvinciei Badghis, Mohammad Nasir Nazaari, a confirmat executia si a declarat ca se incadreaza in principiile religioase islamiste.

Insa Abdul Qadir Rahimi, capul Comisiei Independente pentru Drepturile Omului, din Afganistat, a declarat ca o asemenea executie este "inacteptabila si o violare a drepturilor omului" . [Pedepse mai mici pentru adulterul comis de femei in Iran?]

Aceasta executie aminteste de procesele desfasurate sub regimul talibanilor, procese in cadrul carora, femeile pe care talibanii le credeau vinovate de adulter erau executate cu pietre intre 1996 si 2001. Executiile se desfasurat mai ales in spatiile deschise de recreere, pentru ca moartea lor sa poata servi ca exemplu pentru celelalte femei, scrie EarthTimes.


Daca radicalii extremisti sunt fanii lapidarilor in public in cazul femeilor care comuit adulterul sau sexul in afara casatoriei, guvernul taliban se ocupa si cu taierea membrelor inferioare sau superioare, in cazul jafurilor sau furturilor. Incepand cu 2001, militarii talibani au acuzat numerosi oameni pe care i-au acuzat de spionaj din partea fortelor straine, inclusiv o femeie, pe care au ucis-o in Kandahar. Printre cele mai mari atrocitati se numara cazul unui baietel in varsta de 7 ani, care a fost ucis in iunie, in provincia Helmand, de catre militari pe motiv ca acesta ar fi spion pentru guvernul afgan. [Cruzime de nedescris: Talibanii au executat un baietel de 7 ani]
Citeste si:
Japonia a executat prin spânzurare un bărbat care a ucis 7...
Japonia a executat prin...

Citeste si: [VIDEO] O femeie din Iran risca sa fie lapidata in orice moment]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.