Un pian la care a cantat Wolfgang Amadeus Mozart a fost descoperit in Germania si va fi scos la licitatie de casa Christie's, a anuntat postul de televiziune SWR
Martin Becker, un fabricant de piane din landul Baden-Baden, a achizitionat acest instrument muzical la mijlocul anilor '80, de la un anticar din Strasbourg (Franta). Punerea in vanzare, de catre casa de licitatii Christie's, a acestui pian a retinut atentia unui specialist in istoria muzicii, scrie MEDIAFAX.

Dupa ce a recunoscut pianul intr-un tablou expus la Viena, care il prezinta pe compozitorul austriac Joseph Haydn in fata clapelor, specialistul in istoria muzicii a dorit sa afle daca era vorba "de acel instrument muzical, cautat de mult timp, la care Mozart a cantat in timpul sejurului sau la Strasbourg", au explicat reprezentantii postului SWR. In aceste zile, o comisie de experti examineaza istoria si documentele de provenienta ale pianului.

Filiala germana a casei de licitatii Christie's a confirmat ca acest pian este unul din cele opt exemplare cunoscute care au fost fabricate in 1775 de Christian Baumann in orasul Zweibrücken din landul Renania-Palatinat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.