Un fost angajat al Mazda, nemultumit pentru ca a fost concediat, a atacat luni dimineata una dintre uzinele companiei, ranind 11 persoane si provocand moartea uneia.

Toshiaki Hikiji, in varsta de 42 de ani, a intrat cu o masina Mazda intr-un grup de muncitori, la schimbarea turelor la uzina Ujina, din apropiere de orasul Hiroshima. El s-a predat cateva ore mai tarziu fara a opune rezistenta, dupa ce a sunat politia pentru a anunta unde se afla, relateaza NewsIn.

Incidentul s-a produs in jurul orei locale 7.30 la fabrica Ujina, care produce anual 420.000 de masini. Potrivit politiei locale, Hikiji a lovit doua persoane pe soseaua din fata intrarii dinspre est a fabricii, inainte de a intra cu masina in complex, unde a accidentat alti oameni.

Hiroshi Hamada, in varsta de 39 de ani, a murit pe loc, iar o alta persoana se afla in stare grava.

Aproximativ o jumatate de ora mai tarziu, serviciile de urgenta au primit un telefon de la un barbat care a spus: "Eu am facut-o. Eram nervos. Veniti la Hataka Pass pentru ca sunt aici".

Politia l-a arestat pe Hikiji, care statea in masina. Autoritatile au gasit asupra sa si un cutit cu lama de 19 centimetri, pe care barbatul a declarat ca intentiona sa il foloseasca drept arma.

"Am fost concediat de Mazda in urma cu doua luni si ma simteam suparat. Eram frustrat mental si am lovit oameni. Am vrut sa ii omor", a marturisit suspectul.

Contactata. compania a precizat ca Hikiji a demisionat din motive personale in luna aprilie.

Motivul atacului nu este clar, dar incidentul se adauga anxietatii din Japonia privind potentialele efecte devastatoare ale concedierilor si restructurarilor companiilor, care au devenit obisnuite dupa prabusirea acestei economii. Anul trecut, guvernul a avertizat corporatiile japoneze ca rata foarte mica a infractionalitatii din tara va creste, daca patronii vor pune profitul mai presus de binele angajatilor.

Citeste si:
Test drive Relaxat - Mazda MX30
Test drive Relaxat - Mazda MX30

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.