Sase persoane au fost surprinse in flagrant, de politistii constanteni, in timp ce sustrageau dintr-un rezervor aproximativ 35 de tone de produs petrolier, iar in urma perchezitiilor domiciliare s-au descoperit la una dintre persoane 900 de ghivece cu cannabis, transmite corespondentul NewsIn.
Politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanta, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiterilor DGIPI, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, au destructurat o grupare infractionala care se ocupa cu sustragerea de produse petroliere din conducte magistrale si comercializarea in mod ilegal a acestor produse, fara documente sau cu documente false, scrie NewsIn.

Politistii au organizat luni un flagrant, in urma caruia au fost identificati Dimu Polifroni, de 52 de ani, din Constanta, Marius Safir, de 41 de ani, din Ovidiu, judetul Constanta, Tudor Staicu, de 36 de ani, din comuna Lumina, judetul Constanta, Florin Parvu, din municipiul Ploiesti, judetul Prahova, Nicusor Lupusoru, din Bacau si Iordan Maior, de 31 de ani, din Ploiesti.

Cei sase au fost depistati in incinta unui depozit de produse petroliere din localitatea Ovidiu, ce functiona fara documente legale, in timp ce incarcau produs petrolier intr-o autocisterna. Aceasta avea capacitatea de 35 de tone, iar in momentul flagrantului era incarcata in proportie de 85%.

De asemenea, au mai fost identificate sase bazine, in interiorul a trei dintre acestea aflandu-se produs petrolier. Totodata, in acelasi depozit a fost identificata o autospeciala, cu care Tudor Staicu transporta produsul petrolier sustras de la ferma din Lumina, la un depozit din Ovidiu.

In paralel, a fost efectuata o perchezitie domiciliara la ferma lui Dimu Polifroni, din comuna Lumina, in incinta careia a fost identificata o instalatie artizanala prin intermediul careia se sustragea produs petrolier din conducta care traversa incinta curtii fermei, prin subsolul acesteia. Intr-o antecamera a unei magazii, a fost identificat un bazin ce continea produs petrolier.

Intr-o alta magazie au fost identificate 918 ghivece in care era cultivat un anumit tip de planta care, din cauza conditiilor de cultivare, respectiv amenajare de termometre, ventilatoare si sisteme de iluminat speciale, existand inca de la inceput suspiciuni cu privire la legalitatea detinerii acestora. „Este ceva spectaculos. Imaginati-va ca cineva a investit multi bani acolo. Au amenajat o hala cu ghivece care beneficiau de o instalatie de climatizare, de incalzire, cu ultraviolete. S-au gasit substante care stimulau cresterea plantelor”, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, seful IPJ Constanta, George Popa. In acest sens, politistii din cadrul BCCO Constanta efectueaza verificari pentru a stabili natura acestor plante si activitatea infractionala a persoanelor implicate in cultivarea acestora.

Citeste si:
Membru al partidului AUR, prins cu droguri la intrarea în Parlament
Membru al partidului AUR,...

Totodata, in incinta curtii fermei au fost identificate 23 de autoturisme, de marci diferite, inmatriculate in Romania si in strainatate, avariate sau in stare de functionare, pentru verificarea carora a fost solicitat sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Investigatii Criminale - Compartimentul Furturi de Auto, stabilindu-se pana in prezent ca patru dintre acestea figureaza ca fiind sustrase din strainatate.

Cei sase suspecti sunt cercetati in stare de retinere sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Suspectii urmeaza a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, cercetarile continuand pentru stabilirea participatiei fiecaruia la comiterea acestor infractiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.