Franta are astazi doua meciuri importante: unul in Africa de Sud, in cadrul Campionatului Mondial, iar celalalt, mai aproape de noi, in Licitatia de Vara Artmark. Aici, capul de afis al partidei este Jules Dupr, pictor francez al Scolii de la Barbizon.
Una dintre operele-vedeta ale Licitatiei de Vara Artmark 2010 este pictura „Barbizon”, semnata Jules Dupré. Datat 1883, tabloul ilustreaza un peisaj inovator pentru pictura secolului al XIX-lea, prevestind transformarile ce au dus la aparitia unei conceptii moderne in arta. Peisajul este similar unui alt tablou de Jules Dupré, expus in cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei, intitulat „Peisaj in padure”. Ambele picturi, de mari dimensiuni, purtand aceeasi datare si localizare (1883, Paris), erau probabil destinate Salonului anual parizian.

Fanii sportului cu balonul rotund asteapta probabil cu mari emotii rezultatele Frantei din meciul de maine. In aceeasi masura, colectionarii de arta sunt nerabdatori sa descopere castigatorul „Barbizon-ului”. Cu atat mai mult cu cat, valoarea picturii lui Dupré a fost estimata la o suma intre 25.000 si 32.000 de euro. Pasionatii de pictura pot descoperi rezultatul fie urmarind Licitatia de Vara, luand parte la spectacolul palpitant al salii, fie urmarind transmisia pe Internet, joi, 17 iunie, incepand cu ora 19:30, aici.

Licitatia de Vara Artmark 2010 se desfasoara la Hotel J.W. Marriott sub sloganul „Aur pe panza... o riposta eleganta data inflatiei”. Pentru licitatia care va avea loc pe 17 iunie, Casa Artmark a pregatit un numar de aproximativ 150 de opere, grupate in mai multe sectiuni: Art Nouveau - in premiera, Academism si primitivi, Modernism, Postmodernism, Europeana, Scoala de la Baia Mare si Contemporana.


Citeste si: [Arta, o afacere profitabila?]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.