Potrivit unor studii recente, din ce in ce mai multi oameni sufera de o afectiune conform careia intretin relatii sexuale in timpul somnului.
Specialistii sustine ca numarul oamenilor care sufera de aceasta afectiune este din ce in ce mai mare, potrivit The Telegraph.

"Sexsomnia" este o forma de parasomnie, sau un comportament nedorit in timpul odihnei. Expertii cred ca un asemenea comportament sexual se poate manifesta pe arii diverse, de la masturbare si pana la un act sexual propriu-zis. Cercetatorii canadieni au ajuns la concluzia ca aproape 1 din 12 persoane au fost implicati sau au initiat activitati sexuale in timpul somnului.

Trei patrimi dintre barbati s-au declarat sexsomniaci, potrivit cercetatorilor. Studiul arata ca sexomnia a fost depistata la 8% dintre pacientii care prezentau tulburari de somn si este mai comuna printre barbati decat femei, potrivit studiului prezentat luni 7 iunie, in San Antonio, texas, la o conferinta anuala “Somnul 2010”. Asadar, potrivit futurepundit.com, 7.6% dintre pacientii care sufera de tulburari de somn, au fost implicate sau au initiat activitati sexual cu partenerul in timpul somnului.

Daca suferiti de aceasta "afectiune", doctorii sunt de parere ca nu ar trebui sa va ingrijorati. Atata timp cat nu intrati in probleme legale, iar pe partenerul dvs nu-l deranjeaza, nu este o problema foarte mare. Insa oamenii care au parte de aceasta "bucurie neasteptata" in timpul somnului, au declarat ca au probleme mari de oboseala, insomnie si chiar depresie. In plus, foarte multi dintre pacientii consultati si depistati cu aceasta boala, nu au vorbit despre actvivitatea sexuala din timpul somnului, deoarece s-au simtit jenati.


In Marea Britanie, aceasta tulburare a fost folosita in unele cazuri in tribunal ca si metoda de aparare si justificare a actiunilor unor persoane acuzate de hartuire.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.