O adolescenta in varsta de 16 ani din California, care incearca sa navigheze singura in jurul lumii, a lansat joi un semnal de alerta, in timp ce se afla in Oceanul Indian, a anuntat familia sa, care a pierdut dupa aceea contactul cu ea.
Familia lui Abby Sunderland a inceput sa organizeze o forta de cautare si salvare, dupa ce a aflat ca baliza de urgenta a fost detectata la numai o ora dupa ce au vorbit ultima oara cu ea, potrivit unui inginer din echipa sa de sustinere, Jeff Casher, relateaza NewsIn, citand CNN.

Barca micuta a lui Sunderland se afla in mijlocul Oceanului Indian, la peste 3.200 de kilometri est de Madagascar si vest de Australia, a declarat Casher.

Guvernul insulei franceze Reunion a trimis o barca de pescuit in locul unde s-a aflat ultima ei pozitie cunoscuta, dar aceasta va ajunge abia sambata in zona. Si o nava militara australiana, aflata la distanta de mai multe de doua zile, se indreapta spre zona respectiva.

Prietenii din Australia ai tinerei au inchiriat un avion Airbus pentru a zbura vineri dimineata deasupra zonei de unde a fost transmis semnalul, pentru a verfica daca barca lui Sunderland poate fi vazuta din aer.

Semnalele electronice transmise de barca arata ca aceasta se deplaseaza cu numai o mila pe ora, ceea ce inseamna ca vasul pluteste, dar nu este controlat, potrivit lui Casher. Este posibil ca catargul barcii sa fi cazut sau ca Sunderland sa fie ranita, ceea ce inseamna ca nu poate naviga, a adaugat el.

Tatal lui Sunderland, care i-a monitorizat calatoria de acasa, "incearca sa ramana pozitiv", potrivit lui Peter Thomas, un jurnalist care a discutat joi cu el. "Abby are la bord toate echipamentele de care are nevoie pentru a supravietui unei astfel de crize", a declarat familia, potrivit YahooNews.

Abby Sunderland
si-a inceput calatoria in jurul lumii in 23 ianuarie, de la Marina del Rey, din California. Din cauza unor probleme mecanice, a fost nevoita sa se opreasca de doua ori pe drum, pentru a face reparatii, ultima data in Cape Town, din Africa de Sud, in luna aprilie.

Citeste si:
VIDEO Un urs a dat buzna într-o casă, ademenit de mirosul...
VIDEO Un urs din California a...

Ea a pastrat legatura cu familia si cu fanii printr-un telefon prin satelit. Pe site-ul sau sunt publicate numeroase informatii actualizate, inclusiv de miercuri.

"Ultimele zile au fost destul de aglomerate aici", a scris Sunderland pe blog. "Apa a fost destul de agitata un timp, vantul a avut o viteza de 40-45 de noduri, cu intensificari. Dupa ce a trecut acest front, conditiile sunt mai bune astazi", a adaugat ea.

Cand fratele mai mare al lui Abby, Zac, a navigat anul trecut singur in jurul lumii, a devenit cea mai tanara persoana care a facut acest lucru. Australiana Jessica Watson a doborat recordul luna trecuta, cand si-a incheiat turul cu trei zile inainte de a implini 17 ani. Abby urma sa isi incheie calatoria cu circa doua luni inainte de a implini 17 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.