Circa 35 mii de persoane au vizitat muzeul si spatiile de expunere, au urmarit programele artistice si s-au delectat cu produsele culinare oferite de restaurantul Maria.
Pe scena pavilionului au avut loc programe speciale interpretate de ansamblul folcloric Crisana din Oradea si fanfara Shavale, cele doua formatii artistice fiind in curs de pregatire a programelor speciale de „ramas bun” pe care le vor prezenta in seara zilei de 10 iunie. Spectatorii au avut prilejul sa urmareasca dansuri populare interpretate de echipa reunita a ansamblului Crisana, precum si un nou program al fanfarei Shavele in cadrul caruia a evoluat ca solista vocala si tanara Maria Banari, membru al staffului R. Moldova, relateaza NewsIn.

Tot in aceste doua zile, restaurantul Maria a avut peste o mie de oaspeti, printre care s-au aflat si numerosi turisti straini, inclusiv din Romania.

Cea mai frumoasa vreme inregistrata de la 1 mai, inaugurarea Expozitiei Mondiale 2010 si pana in prezent a dus la un numar record de vizitatori ai expozitiei, circa 500 mii, potrivit statisticilor oficiale. [Expo 2010: Pavilionul Romaniei, un adevarat succes in prima luna]

Romania participa in perioada 1 mai - 31 octombrie 2010 la Expozitia Mondiala organizata la Shanghai, China sub genericul „Un oras mai bun, o viata mai buna”.

Pavilionul national al Romaniei - GREENOPOLIS - „MEGAPOLISUL VERDE” - ofera o viziune actuala, vibranta si atragatoare despre Romania contemporana, aceste aspecte putand fi descoperite prin vizitarea sectiunilor din cadrul pavilionului:

  • spatiul expozitional principal - dedicat prezentarii civilizatiei urbane, culturii si traditiilor bogate, a potentialului natural, precum si a celorlalte elemente care fac din Romania o tara unica in peisajul european;
  • spatiul dedicat evenimentelor culturale (scena) - va gazdui spectacole live: folclor, balet si dans contemporan, teatru non-verbal, muzica de camera si instrumentala, interpretari vocale, de la canto la muzica moderna;
  • sala de conferinte - va gazdui seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovand schimburile economice si comerciale, turismul, cooperarea stiintifica;
  • restaurant cu specific romanesc.
Expozitia Mondiala Shanghai 2010 se va desfasura pe durata a 184 de zile, in perioada 1 mai - 31 octombrie 2010. Organizatorii EXPO 2010 se asteapta la participarea unui numar de peste 200 de tari si organizatii internationale si a unui numar de cca. 70 milioane de vizitatori.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.