Pavilionul national al Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai, Greenopolis, a fost vizitat de 330.000 de persoane in prima luna de la deschiderea oficiala a expozitiei, informeaza MAE.

"Un bilant intermediar al primei luni de participare a Romaniei la Expo 2010 ne arata rezultate pozitive, care ne determina sa credem ca, pana la finalul expozitiei, ne vom indeplini obiectivele de participare. Aproximativ 330.000 de persoane au vizitat pavilionul. Unii dintre acestia au urmarit programul cultural, au consumat preparate culinare romanesti, au degustat vinuri romanesti, au vizitat muzeul si s-au aratat interesati de oportunitatile de afaceri din Romania", a declarat Ferdinand Nagy, comisar general al Romaniei la Expo 2010, relateaza NewsIn.


Potrivit MAE, de la 1 mai, data deschiderii oficiale a Expo 2010, la pavilionul Romaniei s-a desfasurat un program variat, printre care se afla o expozitie de vinuri romanesti, organizata in perioada 28 mai – 3 iunie. Aceasta se adreseaza atat potentialilor importatori de pe piata chineza, cat si vizitatorilor pavilionului si restaurantului cu specific romanesc.

De altfel, luni la restaurantul din pavilionul Romaniei a avut loc o degustare de vinuri oferite de producatorii romani care participa la "Saptamana Vinului Romanesc", actiune de promovare a exportului organizata de MECMA, Centrul Roman de Promovare a Comertului si Investitiilor si Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri (APEV), in colaborare cu Ministerul de Externe, in perioada participarii Romaniei la Expozitia Mondiala 2010, de la Shanghai.

Pe de alta parte, tarile membre ale Uniunii Europene prezente la EXPO 2010 Shanghai au sarbatorit la 9 mai Ziua Europei. Activitatile au debutat cu o parada multiculturala desfasurata pe bulevardul principal al zonei expozitionale, la care au participat circa 500 de artisti din tarile UE prezente la Shanghai, fiecare tara urmarind prezentarea de costume si dansuri specifice, si a continuat cu deschiderea oficiala a festivalului "Ziua Europei" organizat in Piata Europei. Romania a fost reprezentata de membrii ansamblului folcloric "Crisana" din Oradea, costumele si dansurile populare din diferite zone din tara bucurandu-se de admiratia numerosilor vizitatori care au insotit parada de-a lungul celor cinci kilometri ai bulevardului.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Primul pavilion vizitat la Expo 2010 de catre secretarul general al Biroului International pentru Expozitii (BIE), Vicente Gonzalez Loscertales a fost cel al Romaniei. Acesta a apreciat faptul ca Romania a realizat un spatiu deosebit, iar vizitatorii sunt foarte atrasi de ceea ce gasesc. Loscertales a felicitat echipa coordonatoare pentru acest rezultat, arata Ministerul de Externe.

Ansamblul folcloric Crisana si fanfara Shavale asigura in perioada 1 mai – 15 iunie 2010 prin reprezentatiile lor programul cultural care se desfasoara in spatiul special destinat acestui scop din cadrul pavilionului Romaniei. Prin intermediul muzicii si dansurilor prezentate, publicul chinez are ocazia de a cunoaste o parte a culturii si istoriei romanesti.

Trupa Amadeus a fost ambasadorul cultural al Romaniei la EXPO 2010 in perioada 27 – 31 mai, sustinand doua concerte live, la Music Club Expo Cultural Centre si pe scena Pavilionului Romaniei, la care au fost invitati oficiali ai tarilor participante la expozitia de la Shanghai, printre care comisarii generali din Muntenegru, Slovenia, Croatia, Italia, precum si directorii generali ai pavilioanelor Chile, Belgia, Germania si Malta, mentioneaza MAE.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Romania participa in perioada 1 mai - 31 octombrie 2010 la Expozitia Mondiala organizata la Shanghai, China, sub genericul "Un oras mai bun, o viata mai buna".

Pavilionul national al Romaniei - GREENOPOLIS - "MEGAPOLISUL VERDE" - conceput sub forma unui mar verde, cu o felie taiata alaturi, cuprinde patru sectiuni: spatiul expozitional principal - dedicat prezentarii civilizatiei urbane, culturii si traditiilor, a potentialului natural, precum si a celorlalte elemente care fac din Romania o tara unica in peisajul european; spatiul dedicat evenimentelor culturale (scena) - va gazdui spectacole live: folclor, balet si dans contemporan, teatru non-verbal, muzica de camera si instrumentala, interpretari vocale, de la canto la muzica moderna; sala de conferinte - va gazdui seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovand schimburile economice si comerciale, turismul, cooperarea stiintifica; restaurant cu specific romanesc.

Citeste si:
Prețuri noul Volkswagen Tiguan în România: start de la 33.300 de euro
Prețuri noul Volkswagen...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.