O serie de medicamente au fost testate, pentru prima oara pentru a se descoperi daca substantele continute de aceste pot ajunge in creier si pot remedia dificultatile sociale asociate autismului si altor dificultati de asimilare a cunostintelor.
In prezent singura medicamentatie care este prescrisa bolnavilor de aurtism, sunt pastilele care micsoreaza agresivitatea si anxietatea, insa noile pilule, aflate in stadii incipiente de testare, se adreseaza unor simptome clasice ale autismului, potrivit New Scientist.

Astfel, "oamenii pot invata mai mult, pot vorbi/comunica mai bine, pot dobandi capacitati de adaptare si integrare in mediul social", a declarat Randall Carpenter, de la Seaside Therapeutics in Cambridge, Massachusetts, unul dintre specialistii responsabili de testarea medicamentelor. Opinia sa este sustinuta si de Geraldine Dawson, ofiterul sef al Departamentului de Autism din cadrul Universitatii North Carolina, care declara ca in sfarsit s-a gasit o solutie pentru imbunatatirea vietii persoanelor care sufera de aceasta tulburare cerebrala.

Varianta in teste a drogului, vizeaza sindromul "Fragile X", care estea sociat autismului. Cei care au aceasta afectiune prezinta o mutatie a unei gene implicate in conexiunile cerebrale. Potrivit Copilul.ro, acest sindrom este o afectiune de retard mintal, cea mai cunoscuta cauza a tulburarilor mentale mostenite, care pot merge de la probleme de invatare pana la dificultati cu mult mai grave de cunoastere si inteligenta.

Carpenter si colegii sai au testat medicamentul denumit Arbaclofen, care s-a dovedit a avea un efect-invers al mutatiei. In cadrul Meetingului International al Cercetarilor pe tema Autismului, ce a avut loc la Pennsylvania, pe 23 mai, acestia au prezentat efectele benefice ale drogurilor in aria comunicarii si implicarii in viata sociala. I

nsa, Arbaclofen-ul nu este singura substanta chimica folosita in tratarea acestor deficiente. De asemenea specialistii se folosesc si de oxitocina, hormonul dragostei, care ne ajuta sa avem contacte sociale si sa simtim placere, doua aspecte care le lipsesc oamenilor ce sufera de autism. In cadrul aceleasi intalniri de la Philadelphia, o echipa condusa de catre Evdokia Anagnostou, neurolog in cadrul Institutului Bloorview Research din Toronto, Canada, a administrat bolnavilor de autism acest hormon de 2 ori pe zi, timp de 2 saptamani, acestia putand sa-si recunoasca mai usor emotiile si functiile sociale, si avand o calitate mai buna a vietii, decat cei care au primit un placebo.

Citeste si:
Haosul plafonării prețurilor la energie pune bolnavii pe drumuri
Haosul plafonării prețurilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.