CIA a intentionat inainte de invadarea Irakului in 2003, sa difuzeze o inregistrare video false in care Saddam Hussein aparea facand sex cu un adolescent.

Potrivit Washington Post, agentia il avea in vizor si pe Osama ben Laden, intentionand sa faca un film in care liderul al-Qaida ar fi aparut stand langa un foc de tabara alaturi de acoliti, band alcool si discutand despre cum au cucerit diversi adolescenti.

Inregistrarile nu au mai fost realizate, din cauza neintelegerilor pe marginea proiectelor si din cauza reducerilor de buget, scrie NewsIn.

Fosti oficiali au spus ca inregistrarea falsa cu Saddam Hussein facand sex cu un adolescent ar fi fost realizata folosindu-se actori. "Ar fi parut ca imaginile fusesera surprinse cu o camera ascunsa", a spus un fost agent CIA, citat de DailyMail.

Printre alte idei figura un plan de a intrerupe emisia televiziunii irakiene cu un buletin de stiri fals in care "Saddam" - jucat de un actor - isi anunta demisia. Falsul dictator urma sa spuna ca lasa conducerea tarii fiului sau Udai, urat de popor.

James Pavitt, pe atunci seful diviziei de operatiuni a CIA, si adjunctul sau, Hugh Turner, nu au fost de acord cu aceste planuri.
Saddam a fost capturat la sfarsitul lui 2003 si spanzurat in decembrie 2006. Fiii sai, Udai si Qusai, au fost ucisi intr-un raid in iulie 2003.

Fostii oficiali din serviciile de informatii au spus ca respectivele idei erau "absolut ridicole". "Veneau din partea unor persoane care isi construisera cariera in America Latina sau estul Asiei si care nu intelegeau nuantele culturale din regiune", a explicat un fost agent.

Un alt fost oficial al CIA, care cunoaste extrem de bine regiunea, a declarat: "Harjoneala lui Saddam cu niste baieti nu ar fi avut nicio rezonanta in Orientul Mijlociu - nimanui nu-i pasa. A pune la punct o astfel de campanie ar fi demonstrat o totala lipsa de cunoastere a tintei".

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.